ΥΛΙΚΑ
20 γρ. φλούδα λεμονιού
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φακελάκι βανίλια
250 γρ. βούτυρο ανάλατο
2 κροκάδια
260 γρ. αλεύρι φαρίνα
55 γρ. παπαρουνόσπορο
½ κουταλάκι αλάτι
½ μπείκινγκ πάουντερ
200 γρ. αμύγδαλα, χοντροαλεσμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπλεντεράκι, αλέθετε τη φλούδα λεμονιού με την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάτε τη λεμονάτη ζάχαρη στο μίξερ με τη βανίλια και το βούτυρο (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου). Χτυπάτε καλά να αφρατέψουν και προσθέτετε τα κροκάδια. Μόλις αναμειχθούν, προσθέτετε το αλεύρι με τον παπαρουνόσπορο, το αλάτι, το μπέικινγκ πάουντερ και τα αμύγδαλα. Χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη για μπισκότα.
Φτιάχνετε μπαλίτσες με το μίγμα στο μέγεθος ενός καρυδιού. Πατάτε τις μπαλίτσες λίγο ώστε να γίνουν λίγο πιο φλατ (όχι πολύ). Τις βάζετε σε ταψί στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε τα μπισκοτάκια στους 175 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!