Οι απολαυστικοί μεζέδες είναι το ζητούμενο στα γιορτινά μας τραπέζια. Δοκιμάστε τον κρασάτο μπεκρή μεζέ με μοσχάρι και πετιμέζι: απαράμιλλη γεύση και τόσο τρυφερό το μοσχάρι που λιώνει στο στόμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε αντικολλητική πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα, σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια δυο καλές βράσεις. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι και, τέλος, προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό όσο χρειάζεται να καλυφθεί το μοσχάρι.
Βήμα 3
Μαγειρεύουμε για 1 ώρα, προσθέτουμε τις πιπεριές και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10΄ ακόμη και αποσύρουμε. Σερβίρουμε τον μπεκρή μεζέ με τη σάλτσα του και επιπλέον φρέσκο θυμάρι.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!