Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπεζέδες σάντουιτς με κρέμα κακάο

Μπεζέδες σάντουιτς με κρέμα κακάο


Οι μπεζέδες, το αέρινο, ρετρό γλυκό από μαρέγκα, σε αυτή τη συνταγή το δοκιμάζουμε πιο σοκολατένιο απ’ ό,τι συνήθως και καταναλώνεται μετά μανίας.

Στο μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη και τις βανίλιες ανακατεύοντας με μία κουτάλα.

Φτιάχνουμε μικρά μαρεγκάκια με τη βοήθεια ενός κορνέ, κόβοντας 24 με 26 μαρεγκάκια επάνω σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 80°-100°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα να στεγνώσουν καλά. Όταν ξεκολλάνε από το χαρτί είναι έτοιμοι. Όσο διαρκεί το ψήσιμο αφήνουμε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη για να μη μαζευτεί υγρασία.

Κρέμα: Ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να κάψει, όχι να κοχλάσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε στην κουβερτούρα. Αφήνουμε να σταθεί για 2΄ και κατόπιν ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τα σάντουιτς βάζοντας στους μισούς μπεζέδες λίγη ποσότητα κρέμας και κλείνοντας από πάνω με τους άλλους μισούς.

Συνταγή: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη και τις βανίλιες ανακατεύοντας με μία κουτάλα.

Βήμα 2

Φτιάχνουμε μικρά μαρεγκάκια με τη βοήθεια ενός κορνέ, κόβοντας 24 με 26 μαρεγκάκια επάνω σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 80°-100°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα να στεγνώσουν καλά. Όταν ξεκολλάνε από το χαρτί είναι έτοιμοι. Όσο διαρκεί το ψήσιμο αφήνουμε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη για να μη μαζευτεί υγρασία.

Βήμα 3

Κρέμα: Ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να κάψει, όχι να κοχλάσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε στην κουβερτούρα. Αφήνουμε να σταθεί για 2΄ και κατόπιν ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τα σάντουιτς βάζοντας στους μισούς μπεζέδες λίγη ποσότητα κρέμας και κλείνοντας από πάνω με τους άλλους μισούς.

Συνταγή: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το μεγαλύτερο μοτοσικλετιστικό γεγονός της χρονιάς ξεκινάει στις 5 Νοεμβρίου στο Μιλάνο της Ιταλίας. Η έκθεση EICMA είναι η σημαντικότερη και μεγαλύτερη έκθεση μοτοσικλέτας στον κόσμο και κάθε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα συλλυπητήρια του και τη «βαθιά οδύνη του» στην οικογένεια του πυροσβέστη Πασχάλη Δηκούση που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος εκφράζει μέσω...

ΕΛΛΑΔΑ

Μία υπόθεση για εργατικό ατύχημα που έλαβε χώρα το 2017, εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό  στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, φέρνοντας στην επιφάνεια την αναλγησία του...

ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε παραπήγματα επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi). Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν περιορίσει την πυρκαγιά στον...