Οι μπεζέδες, το αέρινο, ρετρό γλυκό από μαρέγκα, σε αυτή τη συνταγή το δοκιμάζουμε πιο σοκολατένιο απ’ ό,τι συνήθως και καταναλώνεται μετά μανίας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Στο μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη και τις βανίλιες ανακατεύοντας με μία κουτάλα.
Βήμα 2
Φτιάχνουμε μικρά μαρεγκάκια με τη βοήθεια ενός κορνέ, κόβοντας 24 με 26 μαρεγκάκια επάνω σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 80°-100°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα να στεγνώσουν καλά. Όταν ξεκολλάνε από το χαρτί είναι έτοιμοι. Όσο διαρκεί το ψήσιμο αφήνουμε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη για να μη μαζευτεί υγρασία.
Βήμα 3
Κρέμα: Ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να κάψει, όχι να κοχλάσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε στην κουβερτούρα. Αφήνουμε να σταθεί για 2΄ και κατόπιν ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4
Αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τα σάντουιτς βάζοντας στους μισούς μπεζέδες λίγη ποσότητα κρέμας και κλείνοντας από πάνω με τους άλλους μισούς.
Συνταγή: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!