Φτιάχνουμε με καλαμποκάλευρο μια νόστιμη μπατζίνα με γέμιση από τριμμένο κολοκύθι και τη συνοδεύουμε με καυτερές πιπεριές που θα ψήσουμε στα κάρβουνα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά. Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα στύβουμε λίγο για να χάσουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το γάλα, το καλαμποκάλευρο, τον δυόσμο και τη φέτα χοντροτριμμένη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα χυλό.
Βήμα 2
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο. Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε. Θέλουμε το ύψος της να φτάνει μέχρι 2 εκ. για να βγει λεπτή.
Βήμα 3
Από πάνω μοιράζουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25΄-27΄.
Βήμα 4
Ψήνουμε τις καυτερές πιπεριές στα κάρβουνα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις σερβίρουμε μαζί με την μπατζίνα.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!