Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Μπαρμπούνια τηγανητά με την τεχνική εσκαμπές

Μπαρμπούνια τηγανητά με την τεχνική εσκαμπές


Δοκιμάστε να τηγανίσετε μπαρμπούνια και να τα συνοδεύσετε με αυτό το ξεχωριστό μείγμα αραβικής προέλευσης, που ουσιαστικά είναι μια τεχνική συντήρησης του νόστιμου αυτού ψαριού.

Ψάρια: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε και αλευρώνουμε τα μπαρμπούνια τινάζοντας ελαφρά. Τα τηγανίζουμε σε δόσεις για 3΄- 4΄ από κάθε πλευρά ίσα που να ροδίσουν.

Μεταφέρουμε τα ψάρια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ.

Εσκαμπές: Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι που τηγανίσαμε τα ψάρια και το σκουπίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε εκεί τα 100 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο για 20΄΄. Προσθέτουμε το ξίδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και τη δάφνη και μαγειρεύουμε για άλλα με 6΄-7΄. Τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε τα μπαρμπούνια με το ζεστό μείγμα εσκαμπές και σερβίρουμε απευθείας ή κρυώνουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε ως κρύο ορεκτικό.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψάρια: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε και αλευρώνουμε τα μπαρμπούνια τινάζοντας ελαφρά. Τα τηγανίζουμε σε δόσεις για 3΄- 4΄ από κάθε πλευρά ίσα που να ροδίσουν.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε τα ψάρια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ.

Βήμα 3

Εσκαμπές: Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι που τηγανίσαμε τα ψάρια και το σκουπίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε εκεί τα 100 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο για 20΄΄. Προσθέτουμε το ξίδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και τη δάφνη και μαγειρεύουμε για άλλα με 6΄-7΄. Τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Περιχύνουμε τα μπαρμπούνια με το ζεστό μείγμα εσκαμπές και σερβίρουμε απευθείας ή κρυώνουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε ως κρύο ορεκτικό.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Αθλητικά

Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται αυτήν την ώρα στην έδρα της...

Μαγαζίνο

Ίσως πρόκειται για μια από τις χειρότερες κατηγορίες γονιών, αφού η στάση τους αυτή έχει τρομερά αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού και στην...