Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Μπαρμπούνια σαβόρο με μάραθο και πορτοκάλι

Μπαρμπούνια σαβόρο με μάραθο και πορτοκάλι


Νόστιμος και μερακλίδικος ψαρομεζές στο τηγάνι που ευωδιάζει ελληνικό καλοκαίρι. Μπαρμπούνια σαβόρο με μάραθο και πορτοκάλι, ο τέλειος τσιπουρομεζές!

Σε ένα πολύ μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη αλατοπιπερώνουμε καλά τα μπαρμπούνια και τα πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τινάζουμε τα ψάρια να φύγει το περιττό σιμιγδάλι. Τηγανίζουμε τα μπαρμπούνια και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα, αλλά να μην παραψηθούν.

Μεταφέρουμε τα ψάρια σε ένα ταψάκι που να τα χωράει σε μονή στρώση και τα ασπαλίζουμε με τον μάραθο. Ρίχνουμε στο τηγάνι όπου τηγανίσαμε τα ψάρια το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 1΄-2΄ να μαραθούν και να βγάλουν το άρωμά τους, χωρίς να καεί το σκόρδο. Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά και να αλλάξει χρώμα. Κατόπιν, προσθέτουμε το μπούκοβο, το ξίδι και τον χυμό πορτοκάλι.

Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Περιχύνουμε τα μπαρμπούνια με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε έτσι ώστε να καλυφθούν καλά. Αφήνουμε για 10΄ να δέσουν τα αρώματα των υλικών, γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μάραθο επιπλέον αν θέλουμε, πασπαλίζουμε επίσης με λίγο επιπλέον φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης -Φωτογραφίες: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα πολύ μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη αλατοπιπερώνουμε καλά τα μπαρμπούνια και τα πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τινάζουμε τα ψάρια να φύγει το περιττό σιμιγδάλι. Τηγανίζουμε τα μπαρμπούνια και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα, αλλά να μην παραψηθούν.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε τα ψάρια σε ένα ταψάκι που να τα χωράει σε μονή στρώση και τα ασπαλίζουμε με τον μάραθο. Ρίχνουμε στο τηγάνι όπου τηγανίσαμε τα ψάρια το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 1΄-2΄ να μαραθούν και να βγάλουν το άρωμά τους, χωρίς να καεί το σκόρδο. Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά και να αλλάξει χρώμα. Κατόπιν, προσθέτουμε το μπούκοβο, το ξίδι και τον χυμό πορτοκάλι.

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Περιχύνουμε τα μπαρμπούνια με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε έτσι ώστε να καλυφθούν καλά. Αφήνουμε για 10΄ να δέσουν τα αρώματα των υλικών, γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μάραθο επιπλέον αν θέλουμε, πασπαλίζουμε επίσης με λίγο επιπλέον φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης -Φωτογραφίες: STUDIO LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Ελλάδα

Εδώ και περίπου 10 χρόνια η ιαπωνική κατασκευάστρια ICOM έχει σταματήσει να παράγει τα γουόκι τόκι που πιστεύεται πως ανατινάχθηκαν την Τετάρτη στον Λίβανο σκοτώνοντας...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...