ΥΛΙΚΑ
Για το µους σοκολάτας:
100γρ. ζάχαρη
200γρ. φρέσκια κρέµα γάλακτος
80γρ. σοκολάτα γάλακτος
200γρ. σοκολάτα µαύρη
330γρ φρέσκια κρέµα γάλακτος χτυπηµένη
Για το παντεσπάνι:
310γρ. βούτυρο
120γρ. σοκολάτα γάλακτος
5 αβγά, 370γρ. µαύρη ζάχαρη
150γρ. αλεύρι
250γρ. φουντούκια καβουρδισµένα (χοντροσπασµένα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιµάζετε το µους: Ζεσταίνετε την φρέσκια κρέµα γάλακτος µε τη ζάχαρη µέχρι να διαλυθεί και έπειτα τη προσθέτετε στις σοκολάτες. Αφήνετε το µίγµα να κρυώσει στους 30°C περίπου βαθµούς και ανακατεύετε µέσα τη χτυπηµένη κρέµα. Φορµάρετε το µους και το βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.
Ετοιµάζετε το παντεσπάνι: Ζεσταίνετε σ’ ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και διαλύετε σε αυτό τη σοκολάτα.
Χτυπάτε στο µίξερ τα αβγά µε τη ζάχαρη να φουσκώσουν και προσθέτετε το αλεύρι. Στη συνέχεια ανακατεύετε µε το χέρι το µίγµα της σοκολάτας και τα φουντούκια. Ψήνετε στους 175°C για 25 περίπου λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε το µους σοκολάτας πάνω στο παντεσπάνι. Το συνοδεύετε µε παγωτό βανίλια.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!