Ένα παραδοσιακό φαγητό ιδανικό για τις γιορτές και το κυριακάτικο τραπέζι
Διαδικασία
Βήμα 1
Γέμιση: Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα, τα κάστανα, το ρύζι, τις σταφίδες, αλάτι και πιπέρι, ½ φλιτζάνι νερό και συνεχίζουμε μέχρι να απορροφηθεί. Γεμίζουμε την κότα και την κλείνουμε δένοντας τα πόδια με σπάγκο μαγειρικής.
Βήμα 2
Τρίβουμε ελαφρά τα πράσα με αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε 1 ώρα περίπου να στραγγίξουν.
Βήμα 3
Απλώνουμε το χοιρινό λίπος στη γάστρα και στρώνουμε από πάνω πράσα. Κόβουμε το χοιρινό, το μοσχάρι και τη σελινόριζα σε μέτρια κομμάτια και τα απλώνουμε πάνω στα πράσα. Καλύπτουμε με λίγα ακόμα πράσα.
Βήμα 4
Τοποθετούμε το κοτόπουλο και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα πράσα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και κλείνουμε με το καπάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 220ο C και 5 ώρες στους 150ο C.
Συνταγή: Μαρία Διακάτου
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!