ΥΛΙΚΑ
12 κεράσια, χωρίς κουκούτσια, κοµµένα στα δυο
125 γρ. καλή µαύρη σοκολάτα (µε µίνιµουµ 55% κακάο)
4 αβγά, σε θερµοκρασία δωµατίου, χωρισµένα
4 κουταλιές ζάχαρη
5 κοφτές κουταλιές µαλακό βούτυρο + για τις φόρµες
3 ½ κουταλιές αλεύρι
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα αλάτι
Για τη σος κεράσι:
1 φλ. κεράσια (καλά γεµάτο, χωρίς κοτσανάκια και κουκούτσια)
1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά κορν φλάουερ
1 κουταλιά µπράντι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 210°C. Τεµαχίζετε τη σοκολάτα και τη λιώνετε σε µπεν µαρί, µαζί µε τη ζάχαρη (σε ένα πυρίµαχο µπολ, πάνω από κατσαρόλα µε λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς το µπολ να αγγίζει το νερό). Την αποσύρετε από τη φωτιά, την αφήνετε για 5 λεπτά και ύστερα ανακατεύετε καλά, µε δύναµη λίγο-λίγο το βούτυρο, για να γίνει λεία και γυαλιστερή. Ύστερα, χτυπάτε µέσα µε το σύρµα, ένα-ένα τους κρόκους και τέλος, ανακατεύετε µέσα τα κεράσια.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφικτή µαρέγκα µε 1 πρέζα αλάτι και τα ενσωµατώνετε στο µίγµα της σοκολάτας, ανακατεύοντας µε κυκλικές κινήσεις, παίρνοντας µίγµα από τον πάτο και φέρνοντάς το προς τα πάνω. Βουτυρώνετε 4 ατοµικές πυρίµαχες φόρµες (ραµεκέν) και µοιράζετε µέσα το µίγµα. Τις βάζετε στη µέση του φούρνου για 10 λεπτά και τις βγάζετε. Τις αφήνετε να µείνουν για 5 λεπτά και ξεφορµάρετε τα κέικ. Τα σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά, συνοδεύοντάς τα µε σος µαύρο κεράσι.
Σος µαύρο κεράσι: ∆ιαλύετε το κορν φλάουερ σε ¼ φλ. νερό. Βάζετε τα κεράσια µε τη ζάχαρη και 1 ¼ φλ. νερό σε ένα κατσαρολάκι σε χαµηλή φωτιά. Τα ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και τα αφήνετε να κοχλάσουν για 1-2 λεπτά, για να µαλακώσουν λίγο τα κεράσια.
Προσθέτετε µέσα το διαλυµένο κορν φλάουερ και ανακατεύετε το µίγµα µέχρι να κοχλάσει ξανά και να δέσει. Προσθέτετε µέσα το µπράντι.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!