Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Μητσοτάκης: «Βασικός μισθός στα 950 ευρώ και καλύτερο ΕΣΥ οι δύο κύριοι στόχοι της τριετίας»

Μητσοτάκης: «Βασικός μισθός στα 950 ευρώ και καλύτερο ΕΣΥ οι δύο κύριοι στόχοι της τριετίας»


Αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο, όπου θα εξειδικεύσει τα 45 μέτρα και παρεμβάσεις που εξήγγειλε χθες, από το βήμα της από το βήμα της ΔΕΘ Θεσσαλονίκης.

Δείτε εδώ live:

Στην πρώτη ερώτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να απαντήσει στο αν το 2027 η αγοραστική δύναμη των πολιτών θα έχει φτάσει τα επίπεδα που ήταν πριν τα μνημόνια. «Στην ομιλία μου περιέγραψα έναν οδικό χάρτη για το πώς οραματίζομαι την Ελλάδα το 2027. Η κυβέρνηση θα κριθεί σε τρία χρόνια από τώρα. Δεν πρόκειται να γυρίσουμε στο 2010, σε αυτήν την πραγματικότητα. Οραματίζομαι Ελλάδα σε στέρεες βάσεις» τόνισε ο Πρωθυπουργός σε σχετική ερώτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτημα σχετικά με την προετοιμασία του οροσήμου του 2027 και το αν ετοιμάζεται να κλείσει τον κύκλο του στην πρωθυπουργία και τα ανοιχτά σενάρια είτε για την Ευρώπη είτε και για Τρίτη θητεία. «Θέλετε να με βγάλετε στη σύνταξη», είπε αστειευόμενος ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι θα ήταν αλαζονικό και αυτοαναφορικό να μιλά για το τι θα γίνει το 2027. Επανέλαβε ωστόσο ότι είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός για μία πλήρη θητεία και σκοπεύει να την εξαντλήσει. «Το μόνο που μπορώ να σας πω ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα εξουσίας και προφανώς προσέρχεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για να κερδίσει», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τα περί μεταρρυθμιστικής κόπωσης, ο κ. Μητσοτάκης δεν συμφώνησε ότι το αποτέλεσμα ήταν κακό, αλλά κατώτερο των προσδοκιών του. Αναγνώρισε ωστόσο ότι πολλές από τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση, μπορεί να μην έτυχαν ευρύτερης αποδοχής. Θα κριθούμε σε ορίζοντα τετραετίας, ξεκαθάρισε, λέγοντας ότι ορισμένες από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμη γίνει αισθητές στην κοινωνία.

Σε ερώτηση αναφορικά με τα σενάρια μεταπήδησης του σε θέση στην ΕΕ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Θα φάνταζε αλαζονικό να ασχολούμαστε τι θα γίνει το 2027. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχω σχέδιο κάποιας μεταπήδησης για κάποια άλλη θέση στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μικρότερες οι αυξήσεις των τιμών τα τελευταία χρόνια»

Αναφορικά με το ζήτημα της ακρίβειας ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Στην Ελλάδα ήταν λίγο μικρότερες οι αυξήσεις των τιμών τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν έχει σημασία. Δεν υπάρχει μόνο μια ακρίβεια. Στον τομέα του ηλεκτρικού ρεύματος κάναμε παρεμβάσεις και κρατήσαμε σε αρκετά χαμηλά επίπεδα τις τιμές. Ο πληθωρισμός πιστεύω ότι θα βαίνει μειούμενος. Οι παρεμβάσεις μας θα συνεχίζονται όσο έχουμε πραγματική άνοδο στην αγοραστική δύναμη των πολιτών.

«Στόχος ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ το 2027»

«Ο μέσος μισθός πρέπει να φτάσει στα 1500 ευρώ το 2027, και ο κατώτατος 950 ευρώ. Είναι κεντρική πολιτική δέσμευση», είπε ο πρωθυπουργός αναφορικά με την μείωση του κόστους ζωής ενώ συνέχισε μιλώντας για το ΕΣΥ: «Δεύτερος στόχος είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Υπάρχει προβληματισμός των πολιτών, αναδεικνύονται ‘ασθένειες’ , αλλά υπάρχουν παρεμβάσεις που υλοποιούνται. Μέχρι το 2027  θέλω να έχουμε περισσότερα Κέντρα Υγείας, περισσότερους και πιο καλοπληρωμένους γιατρούς και να κάνουμε άλματα στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια περίθαλψή».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα χρόνια της πανδημίας και το ΕΣΥ ανταποκρίθηκε σε αυτό, χάρη στους υγειονομικούς. Όμως, όπως παντού, η μονοθεματική αντιμετώπιση του κορονοϊού έφερε κάποια πράγματα πίσω στο ΕΣΥ. Τα κίνητρα που δίναμε στους γιατρούς μέχρι σήμερα προφανώς δεν ήταν αρκετά», είπε ο Πρωθυπουργός και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μια επανάσταση στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Μαγαζίνο

Το μάρμαρο, είναι ένα πολύ δημοφιλές οικοδομικό υλικό εδώ και χιλιάδες χρόνια, το οποίο εκτιμάται για την ομορφιά, το στυλ και την κομψότητά του...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό πενταθέσιο Ford Explorer ανοίγει το δρόμο για την έλευση μιας νέας σειράς τολμηρών, εμβληματικών EV της αμερικανικής...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...