Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μελοµακάρονα σοκολατένια | Απλές και νόστιμες συνταγές

Μελοµακάρονα σοκολατένια | Απλές και νόστιμες συνταγές



ΥΛΙΚΑ
(Για 20-25 κοµµάτια)
190 ml (3/4 φλ.) ελαφρύ λάδι
60 γρ. (4 κοφτές κουταλιές) ανάλατο βούτυρο, ξεπαγωµένο
100 γρ. ( ½ φλ.) ζάχαρη
90 ml (1/3 φλ. + 1 κουταλιά) φρεσκοστυµµένο χυµό πορτοκαλιού + 1 κουταλάκι ξύσµα
2 κουταλιές µπράντι
1 κουταλάκι µπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι µαγειρική σόδα
½ κιλό (3 ½ φλ.) αλεύρι Φαρίνα 00
Για το σιρόπι:
320 γρ. (1 φλ.) µέλι
200 γρ. (1 φλ.) ζάχαρη
250 ml (1 φλ.) νερό
1 ξυλαράκι κανέλα
Για την επικάλυψη:
300 γρ. µαύρη σοκολάτα 60% κακάο, ψιλοκοµµένη
Χοντροκοµµένη καρυδόψιχα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε µια µεγάλη λεκάνη, µαζί µε το µπέικιν πάουντερ και τη µαγειρική σόδα. Χτυπάτε µε το µίξερ σε µάξιµουµ ταχύτητα ή το πολυµίξερ, όλα τα υπόλοιπα υλικά, για 3-4 περίπου λεπτά, µέχρι να γίνει ένα οµοιογενές µίγµα, ελαφρύ και λείο. Ύστερα, φτιάχνετε ένα πηγαδάκι στο κέντρο του αλευριού και το ρίχνετε µέσα.Με κυκλικές κινήσεις, παίρνετε λίγο-λίγο αλεύρι από τον περίγυρο και το ζυµώνετε µε το υγρό µίγµα του κέντρου, µέχρι να απορροφηθεί όλο. Συνεχίζετε το ζύµωµα, για να γίνει µια λεία και εύπλαστη ζύµη (µπορείτε να χτυπήσετε τα υλικά µε το εξάρτηµα ζυµώµατος του µίξερ ή του πολυµίξερ) για 2-3 λεπτά. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C.Πλάθετε τη ζύµη σε µελοµακάρονα (σαν κεφτέδες) και τα απλώνετε σε ταψί του φούρνου στρωµένο µε αντικολλητική λαδόκολλα. Τα ψήνετε για 30 περίπου λεπτά, µέχρι να ροδίσουν καλά.Στο µεταξύ, ετοιµάζετε το σιρόπι: Βάζετε σε µια µικρή, βαριά κατσαρόλα το µέλι µε τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα και ανακατεύετε µέχρι να διαλυθούν το µέλι και η ζάχαρη. Ύστερα, όταν το µίγµα κοχλάσει, χαµηλώνετε λίγο τη φωτιά και το σιγοβράζετε για 5 περίπου λεπτά, ξαφρίζοντάς το µε τρυπητή κουτάλα. Μόλις ψηθούν τα µελοµακάρονα, τα βγάζετε και τα περιχύνετε µε το ζεστό σιρόπι. Τα αφήνετε να το απορροφήσουν σχεδόν όλο και ύστερα τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.Λιώνετε τη σοκολάτα σε µπεν µαρί ή στα µικροκύµατα. Παίρνετε τα µελοµακάρονα (ή τα καρφώνετε) µε πιρούνι και τα βουτάτε στη λιωµένη σοκολάτα. Ύστερα, τα απλώνετε σε δίσκο ντυµένο µε αντικολλητική λαδόκολλα και τα πασπαλίζετε µε χοντροκοµµένη καρυδόψιχα. Τα αφήνετε µέχρι να στεγνώσουν και να πήξει καλά η σοκολάτα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εικονική περσόνα της διαβόητης πλατφόρμας Character.ai φέρεται να είπε σε έναν 17χρονο πως η δολοφονία των γονιών του θα ήταν «λογική αντίδραση» μετά τους...

ΕΛΛΑΔΑ

Δύο άτομα που κυνηγούσαν χωρίς άδεια και είχαν σκοτώσει δύο ζαρκάδια συνέλαβε σε καταφύγιο άγριας ζωής του Δήμου Σιντικής Σερρών κλιμάκιο της θηροφυλακής της...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των εννέα κοινοβουλευτικών ομάδων, ξεκίνησε χθες Τετάρτη στην ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού,...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το Athens Rum & Whisky Festival πραγματοποιείται σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά στο κέντρο της Αθήνας στο Amalias 36 στις 13 και 14...