Υλικά
1/2 κιλό στρογγυλές μελιτζάνες
30γρ ελαιόλαδο
Αλάτι
Ταχίνι με φιστίκια
50γρ ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο
25γρ χυμό λεμονιού
30γρ νερό
35γρ φιστίκια
Αλάτι
Φιστίκια για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το ταχίνι με φιστίκια: χτυπάμε μαζί σε μπλέντερ την ταχύ, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και το νερό. Όταν γίνουν σαν κρέμα, προσθέτουμε τα φιστίκια. Χτυπάμε ελαφρά και σερβίρουμε με λίγα ακόμα χοντροκοπανισμένα φιστίκια.
Κόβουμε τις μελιτζάνες καθέτως σε φέτες πάχους 1 εκ. Αλείβουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και περνάμε σε σουβλάκια. Ψήνουμε στη σχάρα, σε γκριλ ή στα κάρβουνα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρουμε αμέσως ή καλύπτουμε με μεμβράνη για να μείνουν μαλακές.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!