Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαχαλλεπί λιβανέζικο με χαλεπιανά | Χρυσές Συνταγές

Μαχαλλεπί λιβανέζικο με χαλεπιανά | Χρυσές Συνταγές



Υλικά

Για το σιρόπι:

125 ml νερό

120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

½ κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη με 1 κουταλάκι ζάχαρη

1 κουταλιά ανθόνερο

Για τη βάση:
180 γρ χαλεπιανά καθαρισμένα «Λειβαδιώτης»
80 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
3 μεγάλα αυγά
Μια πρέζα αλάτι

Για το μαχαλλεπί:
1500 ml γάλα πλήρες
100 γρ κορν φλάουαρ
½ κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη με 1 κουταλάκι ζάχαρη
180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ανθόνερο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Ετοιμάστε το σιρόπι. Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το ανθόνερο, σε μια μικρή κατσαρόλα. Μόλις κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε 2 λεπτά μόνο. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Για να ετοιμάσετε τη βάση, βάζετε τα χαλεπιανά στον κάδο ενός food processor με 1 κουταλιά από τη ζάχαρη. Αλέθετε μέχρι να είναι ψιλοκομμένα.

Βάζετε τα αυγά στον κάδο του μίξερ με την υπόλοιπη ζάχαρη. Κτυπήστε πολύ καλά, τουλάχιστον 5 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτετε τα αλεσμένα χαλεπιανά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

Μεταφέρετε στο μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20 χ 30 εκατοστών περίπου. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο (180 C) για 25-30 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγαίνει στεγνή. Περιχύνετε τη βάση με το κρύο σιρόπι και αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά.
Με ένα κουτάλι μεταφέρετε τη βάση σε μπολ σερβιρίσματος (δεν πειράζει αν σπάσει, δεν πρέπει να είναι ενιαία). Για να ετοιμάστε την κρέμα, βάζετε το γάλα, κορνφλαόυαρ, κοπανισμένη μαστίχα και ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Βράζετε σε μέτρια-δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι η κρέμα να κοχλάσει και να αρχίσει να πήζει. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε στη φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το ανθόνερο.

Περιχύνετε προσεκτικά την κρέμα πάνω από τη βάση με τα χαλεπιανά. Πασπαλίζετε με επιπλέον αλεσμένα χαλεπιανά αν θέλετε. Αφήνετε το γλυκό να παγώσει στο ψυγείο, τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρετε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το debate των υποψήφιων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που διεξήχθη στην ΕΡΤ, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Οι τέσσερις υποψήφιοι, ο Απόστολος Γκλέτσος,...

ΚΟΣΜΟΣ

Η ισπανική αστυνομία εξάρθρωσε συμμορία που είχε βάση την ανατολική πόλη Αλικάντε, η οποία φέρεται να στρατολογούσε Σουηδούς και Δανούς εφήβους για να σκοτώσουν ως...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός μετρά πέντε σερί νίκες στη Euroleague και παρά την απουσία του Σάσα Βεζένκοφ (κάταγμα στο δάχτυλο του ποδιού στο ματς με τον...