ΥΛΙΚΑ
• 250γρ μακαρόνια πέννες Μιτσίδη
• 250γρ παραδοσιακά λουκάνικα
• 700γρ γάλα
• 60γρ αλεύρι
• 35γρ βούτυρο
• 250γρ χαλούμι τριμμένο ή τυρί edam
• 1 κύβο ζωμό λαχανικών Μιτσίδη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες και τα βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι. Μισο-καλύπτετε με κρύο νερό κα ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνουν τα λουκάνικα με το λίπος που θα κατεβάσουν.
Ετοιμάζετε τη κρέμα: ζεσταίνετε το γάλα, λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα , προσθέτετε το αλεύρι κι ανακατεύετε. Ρίχνετε το γάλα κι ανακατεύετε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.
Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο βραστό νερό μαζί με το ζωμό, σουρώνετε και βάζετε σε λεκάνη.
Προσθέτετε τα λουκάνικα , την κρέμα και τα δύο τρίτα από το τριμμένο χαλούμι ή το τυρί.
Ανακατεύετε και αδειάζετε σε ταψί φούρνου. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!