Μία σύγχρονη και εναλλακτική εκδοχή της αγαπημένης μακαρονάδας μικρών και μεγάλων.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο με λίγο αλάτι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές νερό, για να συνεχίσουν να καραμελώνουν αλλά να μην καούν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ξανθό-καφέ και μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη ρίγανη, σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τον πελτέ.
Βήμα 2
Καβουρδίζουμε για 2′-3′ και σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύοντας για να ξεκολλήσουμε από το τηγάνι ό,τι έχει καραμελώσει στον πάτο και τα πλαϊνά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό ανακατεύοντας ξανά να ξεκολλήσει από τον πάτο ό,τι έχει καραμελώσει. Προσθέτουμε τις φακές, τα καρύδια (και αν χρησιμοποιήσουμε τα μπαχαρικά) και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15′.
Βήμα 3
Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για ακόμα 15′- 20′, ανακατεύοντας συχνά προς το τέλος ώστε να χυλώσει και να καραμελώσει χωρίς να καεί το μίγμα. Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε τα μπαχαρικά εάν χρησιμοποιήσαμε.
Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, μετράμε 230 γρ. σπαγγέτι με τη μεζούρα 4 σημείων ζυμαρικών και το βράζουμε σε σπαγγετιέρα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε κρατώντας ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο. Ρίχνουμε το σπαγγέτι στη σάλτσα μαζί με το νερό που κρατήσαμε, δίνουμε μια τελευταία βράση και σερβίρουμε με το όποιο τριμμένο τυρί θέλουμε.
Styling: Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!