Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μάγουλα χοιρινά µε έψηµα και πουρέ κολοκύθας

Μάγουλα χοιρινά µε έψηµα και πουρέ κολοκύθας



ΥΛΙΚΑ

Χοιρινά µάγουλα καθαρισµένα

2 κουταλιές φιστικέλαιο

½ κουταλάκι βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

2 έτοιµους ζωµούς βοδινού ή κοτόπουλου

2 φλ. νερό

1 φλιτζανάκι του καφέ έψηµα

1 κουταλάκι µέλι

½ κουταλάκι ταχίνι

Για το πουρέ κολοκύθας:

κόκκινη κολοκύθα

Αλάτι

1-2 κουταλιές βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζετε το φιστικέλαιο και το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτετε τα µάγουλα και τα γυρίζετε µέχρι να κοκκινίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα αλατοπιπερώνετε εκτός φωτιάς και τα βγάζετε σε πιατέλα στρωµένη µε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι. Στη συνέχεια, κόβετε δυο µεγάλα κοµµάτια αλουµινόχαρτο και βάζετε µέσα το ροδοκοκκινισµένο κρέας. Το κλείνετε σε φάκελο και βάζετε το «πακετάκι» σ’ ένα ταψάκι µε 1 δάχτυλο νερό. Τα ψήνετε στους 170ο C για τουλάχιστον 2- 2.30 ώρες. Αν εξατµιστεί το νερό προσθέστε ακόµη λίγο. 

Eτοιµάζετε τη σάλτσα: ∆ιαλύετε σ’ ένα κατσαρολάκι τους ζωµούς βοδινού στο νερό και προσθέτετε και το έψηµα. Τα βάζετε στη φωτιά και τ’ αφήνετε να µειωθεί περίπου στο µισό. Για να δώσετε περισσότερη γεύση προσθέτετε και το µέλι. Το ανακατεύετε µέχρι να λιώσει και στο τέλος προσθέτετε και το ταχίνι.  Το ανακατεύετε µε το χτυπητήρι και το αφήνετε στη φωτιά µέχρι να δέσει η σάλτσα. Περνάτε το µίγµα από πολύ λεπτή σήτα. Επιστρέφετε τη σάλτσα στο κατσαρολάκι και βάζετε µέσα τα ήδη ψηµένα µάγουλα. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και σερβίρετε µε το πουρέ. 

Ετοιµάζετε το πουρέ κολοκύθας: Καθαρίζετε και κόβετε την κολοκύθα σε µικρούς κύβους.  Κόβετε δυο µεγάλα κοµµάτια αλουµινόχαρτο και την κλείνετε σε πακετάκια. Βάζετε τα πακετάκια σε ταψάκι µε νερό και την ψήνετε στο φούρνο, µέχρι να µαλακώσει η κολοκύθα. Τότε, βγάζετε την κολοκύθα απ’ το αλουµινόχαρτο και την περνάτε στο µπλέντερ. Περνάτε το πουρέ από σήτα, το επιστρέφετε σ’ ένα µπολ προσθέτετε λίγο αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύετε. 

Tip: Επειδή τα µάγουλα είναι ένα κρέας πολύ ιδιαίτερο και σκληρό, ζητήστε απ’ το χασάπη να σας τα καθαρίσει παντελώς απ’ την εξωτερική τους µεµβράνη.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλον Μασκ στηρίζει με αναρτήσεις του στο Χ τον κύπριο ευρωβουλευτή και YouTuber Φειδία Παναγιώτου. Αυτή τη...

ΕΛΛΑΔΑ

Έχασε τη μάχη για τη ζωή η 18χρονη Χαριτίνη Καραχρήστου, που είχε τραυματισθεί σοβαρά στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 2 Νοεμβρίου στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα και η Τουρκία, δεν είμαστε μόνο γείτονες. Είμαστε εταίροι, ιδιαίτερα στον ναυτιλιακό τομέα» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ψήφο του στην Θεσσαλονίκη κατέθεσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ,  Σωκράτης Φάμελλος, σήμερα, Κυριακή 24 Νοεμβρίου. «Είναι μία μέρα που έχουν...