Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Μάγκνουσον και Πάλμερ Μπράουν συγκλονίζουν στο «Athletic»

Μάγκνουσον και Πάλμερ Μπράουν συγκλονίζουν στο «Athletic»


Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Τζορτζ Μπάλντοκ με τίτλο «Ο τραγικός θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ στην Ελλάδα: Απώλεια και σύγχυση μετά από “μία από τις πιο σκοτεινές μέρες”», στο οποίο παρατίθενται και δηλώσεις των Έρικ Πάλμερ Μπράουν και Χορντούρ Μάγκνουσον, έκανε το αγγλικό «Athletic». Το γνωστό βρετανικό Μέσο φιλοξένησε τους δύο ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού οι οποίοι μίλησαν για την απώλεια του αδικοχαμένου τους συμπαίκτη και συγκλόνισαν.

Ο Πάλμερ Μπράουν και ο Μάγκνουσον άνοιξαν τις καρδιές τους στους Άγγλους και συγκίνησαν με τα όσα είπαν για τον Τζορτζ Μπάλντοκ ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών.







athletic_baldock

Τόσο ο Αμερικανός όσο και ο Ισλανδός μίλησαν για τις δύσκολες μέρες που έχουν περάσει στο «πράσινο» στρατόπεδο από την ημέρα του τραγικού γεγονότος, ενώ αναφέρθηκαν και σε δικές τους προσωπικές στιγμές που είχαν με τον Τζορτζ Μπάλντοκ για τον οποίο είχαν να πουν μόνο τα καλύτερα.

«Νιώθω ακόμα την παρουσία του. Νιώθω ότι με παρακολουθεί. Το ντουλαπάκι του στα αποδυτήρια ήταν δίπλα από το δικό μου. Ακόμα είναι. Αλλά δεν είναι αυτός εδώ. Την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας στην Αυστρία, ήρθε και έκατσε δίπλα μου στο τραπέζι και ένιωσα την αγγλική του ενέργεια. Ήμουν και εγώ στην Αγγλία στο παρελθόν και ήξερα ότι θα ταιριάζαμε. Ο ίδιος έκανε τα πάντα πιο εύκολα για τη μεταξύ μας σχέση. Ήταν ένα ανοιχτό βιβλίο, ειλικρινής με τους πάντες. Είχε την ικανότητα να τους ενώσει όλους. Μπορούσε να κάνει τους πάντες να νιώσουν άνετα και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που όλοι τον αγαπούσαν», τονίζει αρχικά ο Πάλμερ Μπράουν.

Στη συνέχεια ο Μάγκνουσον αναφέρει: «Όταν γυρίσαμε από την Αυστρία, πήγαμε μαζί σε ένα γνωστό μαγαζί με τον Τζορτζ για να αγοράσει πράγματα για το σπίτι ώστε να νιώσουν άνετα η σύζυγος του και το παιδί του. Ξέρω ότι ο Τζορτζ θα έκανε το ίδιο για εμένα. Ήταν από τους τύπους που πήγαιναν για ύπνο νωρίς και ξυπνούσαν νωρίς. Είχε τρομερή ενέργεια. Με έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο και μου έλεγε “Μάγκα καλημέρα, θες να έρθεις να φάμε;” και του απαντούσα “Τζόρτζι, άσε με λίγο ακόμα να κοιμηθώ και θα έρθω!”».

Οι Άγγλοι στη συνέχεια αναφέρονται στην ημέρα που συνέβη το τραγικό συμβάν. Εκείνη την Τετάρτη είχαν δώσει το «παρών» στο Κορωπί οι ποδοσφαιριστές που δεν είχαν κληθεί από τις εθνικές τους ομάδες. Οι Πάλμερ Μπράουν και Γερεμέγεφ περίμεναν τον Μπάλντοκ να ολοκληρώσει το ατομικό του πρόγραμμα προκειμένου να πάνε μαζί για παγοθεραπεία. Ο Αμερικανός αναφέρει: «Ήταν τα γενέθλια του γιού του. Είχαμε πάντα ένα δικό μας αστείο για τον “πατέρα της χρονιάς”. Εγώ δεν έχω παιδιά, ωστόσο εκείνοι (Μπάλντοκ και Γερεμέγεφ) έχουν. Του είπαμε “Συγχαρητήρια είσαι ο πατέρας της χρονιάς” και γελάσαμε. “Ναι, πατέρας της χρονιάς αλλά αυτό είναι σκ@τ@ επειδή δεν είμαι εκεί”. Τότε μας είπε ότι την επόμενη μέρα θα πετούσε για Αγγλία μετά την προπόνηση. Αυτή είναι η τελευταία μου ανάμνηση από εκείνον. Το βράδυ έλαβα κλήση από τον Μάγκνουσον και με ρώτησε αν έχω τον αριθμό της συντρόφου του Μπάλντοκ. Τον ρώτησα γιατί και μου εξήγησε. “Δεν γίνεται, τι λες; Τι εννοείς ότι πνίγηκε; Τι λες” του απάντησα».

Έπειτα ο Μάγκνουσον αναφέρεται στις τραγικές εκείνες στιγμές, όταν έμαθε την απώλεια του φίλου του: «Πήγα να προσπαθήσω να βοηθήσω κάπως επειδή δεν πίστευα ότι όντως ο Τζορτζ ήταν νεκρός. Πίστευα ότι οι γιατροί μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Όταν είδα 20 αστυνομικούς έξω από το σπίτι του, το ασθενοφόρο και τους ανθρώπους της ομάδας, συνειδητοποίησα “Γ@μw. Έφυγε”. Η πρωινή προπόνηση της Πέμπτης ακυρώθηκε ωστόσο μας κάλεσαν όλους στο προπονητικό κέντρο. Ο Ντιέγκο Αλόνσο και ο Γιάννης Παπαδημητρίου μας μίλησαν για δέκα λεπτά. Όλοι ήταν σοκαρισμένοι. Κανείς δεν μπορούσε να το χωνέψει. Θυμάμαι τον Παπαδημητρίου να μας λέει “Καλημέρα, όπως ξέρετε ο Τζορτζ δεν είναι πλέον μαζί μας”. Αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια που άκουσα. Ένιωσα σαν να είχα μια πέτρα στον λαιμό μου. Δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα συναισθήματα μου. Σηκώθηκα από την καρέκλα και έφυγα μακριά, έξω από τον χώρο επειδή δεν μπορούσα να ακούσω όσα έλεγε για τον Τζορτζ. Ήμουν εκεί το περασμένο βράδυ. Ήξερα περισσότερα από τους άλλους», αφηγείται και συγκινεί ο Μάγκνουσον.

Στη συνέχεια μιλάει και πάλι ο Πάλμερ Μπράουν και αναφέρει συγκινημένος: «Ήταν μια από τις πιο μαύρες μέρες της ζωής μου. Δεν υπάρχουν λόγια. Πως θα γυρίσει ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο και στη σεζόν; Είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Έχουμε δύο μέρες που έχουμε γυρίσει στις προπονήσεις και τίποτα δεν είναι το ίδιο. Ο καθένας πενθεί με τον δικό του τρόπο και το ποδόσφαιρο συνεχίζεται. Εμένα δεν μου φαίνεται σωστό αυτό. Δεν μου “κολλάει”. Ξέρω πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό όλοι. Προσωπικά δεν θεωρώ πως θα καταφέρω να το ξεπεράσω και να αγωνιστώ ξανά χαρούμενος. Δεν το έχω νιώσει ποτέ ξανά αυτό».

Ο Μάγκνουσον είπε ακόμα πως θέλει να αγωνιστεί άμεσα για τον φίλο του: «Δεν έχω παίξει ακόμα στη σεζόν ωστόσο θέλω να παίξω από το επόμενο κιόλας παιχνίδι για τον Τζορτζ. Είμαι έτοιμος. Θέλω να δείξω στον Τζορτζ ότι παίζουμε για εκείνον. Όχι μόνο για ένα παιχνίδι αλλά για όλη τη σεζόν και τα επόμενα χρόνια».

Πηγή: Gazzetta

Ειδήσεις σήμερα:



Φωτογραφίες: Η Μπέλα Χαντίντ ποζάρει με κόκκινα εσώρουχα στα backstage του σόου της Victoria’s Secret

Μάχη κατά της φοροδιαφυγής: POS και ηλεκτρονικές συναλλαγές εκτινάσσουν τα έσοδα – Στόχος τα €2,5 δισ. το χρόνο ως το 2027

Drone από τον Λίβανο είχε στόχο το σπίτι του Νετανιάχου – Απουσίαζε και αυτός και η σύζυγός του την ώρα της επίθεσης



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Στη δεύτερη συνεχόμενη μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης (ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας), μετά από αυτή του Σεπτεμβρίου, προχώρησε σήμερα, Πέμπτη...

Κόσμος

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε άλλα 18 ρωσικά δεξαμενόπλοια και σε τέσσερα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, στη μεγαλύτερη δέσμη κυρώσεων μέχρι σήμερα σε...

Τεχνολογία

Μία από τις σημαντικότερες εφαρμογές των ρομποτικών και των μη επανδρωμένων συστημάτων είναι η χρήση τους σε κατοικημένες περιοχές και εντός κτιρίων. Ιδιαίτερα σε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Τον Αύγουστο του 2021, η Stellantis δήλωσε ότι η Alfa Romeo θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική στις περιοχές της Ευρώπης, της Βόρειας...