ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία (500γρ.) λινγκουίνι
1 κύβο ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι αλάτι
2 φλ. ρεβίθια
¼ φλ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 βαζάκι (190γρ.) πέστο βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από την προηγούμενη, βάζετε μπόλικο νερό σε μία κατσαρόλα και βράζετε τα ρεβίθια για 10 λεπτά. Ρίχνετε μπόλικο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν για όλο το βράδυ. Την επομένη, στραγγίζετε τα ρεβίθια, τα βάζετε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Βάζετε τα ρεβίθια και ανακατεύετε. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε 3 λίτρα νερό να ζεσταθούν. Όταν κοχλάσει το νερό, βάζετε το 1 κουταλάκι αλάτι και το ζωμό. Ανακατεύετε και προσθέτετε τα λινγκουίνι. Αφήνετε το νερό να κοχλάσει ξανά, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10 λεπτά.
Σουρώνετε τα μακαρόνια (κρατάτε 1 φλιτζάνι από το ζωμό) και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε το πέστο, τα ρεβίθια και ανακατεύετε. Αν χρειαστεί προσθέτετε και το ζωμό που κρατήσατε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!