Υλικά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
700 γρ. μανιτάρια όυστερ (ή πορτομπέλο)
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κόλιανδρο ξηρό κοπανισμένο
½ φλιτζάνι σέρι ξηρό ή κουμανταρία
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές Takahiro soy sauce
½ κουταλάκι νιφάδες τσίλι
Αλάτι και πιπέρι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Εκτέλεση
Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Βάζετε μέσα το κρεμμύδι. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα.
Δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα μανιτάρια, τα σκόρδα και το τζίντζερ και τον κόλιανδρο. Σοτάρετε μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν λίγο από τον όγκο τους, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Περιχύνετε με το σέρι και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Προσθέτετε το χυμό λεμόνι, μέλι, σόγια σος, νιφάδες τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι τα μανιτάρια να ψηθούν και να μείνουν ελάχιστα υγρά στο τηγάνι.
Αποσύρετε από τη φωτιά. Μπορείτε να τα σερβίρετε σε φύλλα σαλάτας αν θέλετε, όταν τα μανιτάρια κρυώσουν λίγο. Απλώνετε τα φύλλα σαλάτας σε πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνετε πάνω τα μανιτάρια. Εναλλακτικά, τα σερβίρετε ζεστά, πασπαλισμένα με φρέσκο κρεμμυδάκι και ξύσμα λεμονιού.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!