Ένας λαχταριστός κορμός Black Forest με Arla τυρί κρέμα ιδανικό τελείωμα για ένα τραπέζι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Παντεσπάνι: Βάζουμε σε μπεν μαρί 200 γρ. κουβερτούρα, 2 κουτ. σούπας νερό και 2 κουτ. σούπας βούτυρο και λιώνουμε την κουβερτούρα. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να σχηματιστεί 1 αφράτο μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στη σοκολάτα 1/4 φλιτζ. αλεύρι και το μείγμα από τους κρόκους.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε καλά και μετά ενώνουμε το μείγμα με τη μαρέγκα με κυκλικές κινήσεις. Πασπαλίζουμε με το κακάο μία λαδόκολλα. Βάζουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 200°C για 10΄.
Βήμα 3
Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι, το βγάζουμε από τον φούρνο και το γυρνάμε ανάποδα. Ακουμπάμε τον κορμό πάνω στη λαδόκολλα με το κακάο. Αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα. Τυλίγουμε ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 4
Γέμιση: Χτυπάμε με μίξερ την άχνη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος Arla μέχρι γίνει πηχτή σαντιγί και προσθέτουμε με απαλές κινήσεις το τυρί κρέμα Arla. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το παντεσπάνι (φροντίζουμε να είναι κρύο) και μετά απλώνουμε λίγη γέμιση από τα κεράσια. Τυλίγουμε προσεκτικά από άκρη σε άκρη και κρατάμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Πασπαλίζουμε με κακάο ή άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!