Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαζανάκι μπλουμ με καραβίδες και αχηβάδες

Λαζανάκι μπλουμ με καραβίδες και αχηβάδες


Μα τι λαχταριστή και αρωματική μακαρονάδα θαλασσινών! Τα λαζάνια βράζουν σε έναν μυρωδάτο ζωμό λαχανικών και θαλασσινών με βαθιά νοστιμιά και το όλον συμπληρώνουν τα όστρακα και οι φίνες καραβίδες. Δοκιμάστε την.

1 ώρα προετοιμασία, 1 ώρα και 30′ μαγείρεμα, 2 ώρες αναμονή, Σύνολο: 4 ώρες και 30′

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τον ζωμό

Διαδικασία

Ζωμός

  1. Για να φτιάξουμε το λαζανάκι μπλουμ με καραβίδες και αχηβάδες, ξεκινάμε με το ζωμό.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  3. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές (και τα δύο είδη), τα καρότα, τα σκόρδα, τις δάφνες, το σέλινο, τη μαραθόριζα, τα κελύφη και τα κεφάλια από τις καραβίδες και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε 1.500 ml νερό, αφήνουμε τα υγρά να πάρουν μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  5. Σε μια άλλη, βαθιά κατσαρόλα σουρώνουμε τον ζωμό, πιέζοντας τα βρασμένα λαχανικά και τα κελύφη με μια κουτάλα ώστε να βγάλουν το μέγιστο της νοστιμιάς τους.
  6. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον σουρωμένο ζωμό τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει ο ζωμός να κοχλάζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και μετριάζουμε τη φωτιά.
  7. Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία, ανακατεύοντας τακτικά. Θέλουμε να μείνουν σε λίγο ζουμάκι τα ζυμαρικά μας.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα μυρωδικά, τα 30 ml από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το όλον σε βαθιά πιατέλα.
  9. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με την πιπερίτσα και αλατοπίπερο για 1/2 έως 1 λεπτό.
  10. Ρίχνουμε τις καραβίδες και τις αχηβάδες, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, ίσα ίσα να αλλάξουν χρώμα οι καραβίδες.
  11. Ραντίζουμε με τον λεμονοχυμό και τα αδειάζουμε στην πιατέλα πάνω στα ζυμαρικά.
  12. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Και η Βρετανία, μετά την Ιταλία και την Ολλανδία, προστέθηκε στις χώρες που δηλώνουν ότι θα συμμορφωθούν με το διεθνές ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ,...

ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικά πλήγματα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον δυο ανθρώπους στη Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, την επομένη της νέας κατακόρυφης...

ΚΟΣΜΟΣ

«Τι θα κάνει στη συνέχεια ο Βλαντίμιρ Πούτιν;», είναι η ερώτηση που ακούγεται πολύ αυτή την εβδομάδα και αυτό είναι κατανοητό, όπως σημειώνει το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αν είμασταν στη Σουηδία, την Νορβηγία ή την Εσθονία, σίγουρα αυτό το άρθρο δεν θα το κάναμε.Γιατί εκεί οδηγοί μαθαίνουν από μικρή ηλικία πως...