Τα λαζάνια τόνου είναι ένα ζουμερό και νόστιμο καθημερινό πιάτο. Η σάλτσα σπανακιού δίνει στα λαζάνια ωραία γεύση και χρώμα.
Υλικά (Για 6 μερίδες)
Λαζάνια
Για τη σάλτσα σπανακιού:
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
150 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
170 γρ. Valio Gouda
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Για τη γέμιση τόνου:
1 τεμάχιο (100 γρ.) λωρίδες πράσου
150 γρ. τόνος σε λάδι
170 γρ τριμμένο τυρί Valio Quattro Grated
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινήστε με την προετοιμασία της σάλτσας και της γέμισης. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε. Ρίξτε το γάλα στην κατσαρόλα σε μερικές δόσεις ανακατεύοντας. Μαγειρέψτε για 2 – 3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέστε το σπανάκι και το τριμμένο τυρί στη σάλτσα. Προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Σοτάρετε το πράσο και τον τόνο σε ένα τηγάνι.
Στρώστε τα λαζάνια, τη σάλτσα σπανακιού και τη γέμιση τόνου στο ταψί. Αφήστε τη σάλτσα σπανακιού από πάνω και πασπαλίστε την με τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στο μεσαίο επίπεδο του φούρνου στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγο πριν το σερβίρετε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!