Υλικά
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι μέτριο
400 γρ. σπανάκι
1 κουταλάκι πέστο βασιλικού
450 γρ. τυρί κότειτζ
40 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
60 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
500 γρ. λαζάνια «Μιτσίδη»
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδοo
Για τη σος ντομάτας:
1200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το τυρί κότειτζ σε ένα food-processor και το αλέθουμε να γίνει σαν κρέμα. Αν μείνουν μερικά κομματάκια είναι οκ. Το αφήνουμε κατά μέρος.
Βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο βάζουμε τα σκόρδα και το κρεμμύδι να σοταριστούν. Μόλις αρχίσει το κρεμμύδι να παίρνει χρώμα βάζουμε στο τηγάνι το σπανάκι. Ψήνουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το σπανάκι να χάσει τα ζουμιά του. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το πέστο βασιλικού.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεσμένο τυρί κότειτς, την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε το μείγμα σε 4 μέρη.
Σος ντομάτας: Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός food processor και αλέθουμε. Αφήνουμε κατά μέρος
Συναρμολογούμε: Βάζουμε στη βάση του σκεύους μας 1 φλιτζάνι σος ντομάτας. Συνεχίζουμε με:
- 4 λαζάνια
- ¼ μείγμα σπανάκι
- ¾ φλιτζ. σος ντομάτας
- Μία χούφτα τριμμένη μοτσαρέλα
Επαναλαμβάνουμε άλλες 3 φορές. Τελειώνουμε με 4 φύλλα λαζάνια, ¾ φλιτζ. σος ντομάτας και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα.
Ψήνουμε σκεπασμένα (πρώτα με αντικολλητικό χαρτί και μετά με ασημόχαρτο) στους 190°C αέρα για 40 λεπτά και 15-20 λεπτά ξεσκέπαστα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!