Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαγάνα στη φριτέζα αέρος; Δείτε πώς!

Λαγάνα στη φριτέζα αέρος; Δείτε πώς!


Πέρα από τον χαρταετό και την τσιπουροκατάνυξη με τα Σαρακοστιανά στο τραπέζι, η Καθαρά Δευτέρα φέρνει έναν ακόμα καλό λόγο που μας κάνει να την περιμένουμε με λαχτάρα, κάθε χρόνο: την παραδοσιακή λαγάνα. Αυτό το αυθεντικά νόστιμο ψωμί με την τραγανή κόρα που συνοδεύει καταπληκτικά τους θαλασσινούς μεζέδες και την απολαμβάνουμε κάθε φορά μέσα σε βελούδινα, γλυκά, αλμυρά ή πικάντικα αλείμματα που αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους!

Ακόμα βέβαια και αν έχουμε αποφασίσει αυτή τη φορά να μην την αγοράσουμε έτοιμη από το φούρνο (και να στηθούμε στις ουρές από τα ξημερώματα), η επιλογή του να τη φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι μπορεί από μόνη της να φαντάζει αρκετά δελεαστική ως πρό(σ)κληση. Και ακόμα περισσότερο αν μέσα σε όλη αυτή τη συνθήκη υπάρχει και η καινούργια μας φριτέζα αέρος που μας περιμένει καμαρωτά πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας.

Λαγάνα στην φριτέζα αέρος, λοιπόν, εύκολα, γρήγορα και εγγυημένα και είμαστε έτοιμοι να καταπλήξουμε τους συνδαιτημόνες μας!

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Υλικά
150ml νερό (χλιαρό)
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. ξηρή μαγιά
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
σουσάμι (για το πασπάλισμα)

Διαδικασία
Σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ ρίχνουμε το νερό, 2 κουτ. σούπας αλεύρι, την ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε το μπολ με μία διαφάνεια και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10′. Ξεσκεπάζουμε το μπολ, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.

Αφήνουμε τον αυγοδάρτη και συνεχίζουμε να πλάθουμε το ζυμάρι με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια ζυμαρένια μπάλα. Ξανασκεπάζουμε το μπολ με διαφάνεια και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει έως ότου διπλασιάσει τον όγκο του. Αφού φουσκώσει, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και δουλεύουμε το ζυμάρι με τα χέρια μας για περίπου 5-6′. Προσθέτουμε και άλλο αλεύρι αν κολλάει στα χέρια μας. Το ανοίγουμε με έναν πλάστη δίνοντάς του σχήμα οβάλ (ή τετράγωνο ανάλογα με τον κάδο του air fryer), έπειτα το στρώνουμε πάνω στη λαδόκολλα και ξανασκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας αφήνοντάς το να ξεκουραστεί ξανά για περίπου 30′.

Βυθίζουμε ελαφρώς τα δάχτυλά μας στη ζύμη και κάνουμε λακουβίτσες σε όλη την επιφάνεια της λαγάνας μας. Στη συνέχεια, αλείφουμε την επιφάνειά της με ελαιόλαδο (χρησιμοποιούμε πινέλο) και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένη φριτέζα αέρος στους 190° C για 20′. Αφαιρούμε, περιμένουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε φέτες.

Το άρθρο της εβδομάδας


Air,Fryer,Homemade,Grilled,Potato

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Ο Τζεφ Μπρίτζες μίλησε για τον καρικίνο εξηγώντας τι ήταν αυτό που κέρδισε από την περιπέτεια με την υγεία του. «Αισθάνομαι καλά», δήλωσε ο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε χθες (21/11) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν θέτοντας θέμα «τουρκικής μειονότητας», διπλωματικές πηγές σημειώνουν τα εξής: «Η...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

H Εθνική Ελλάδος μαθαίνει σήμερα (13:00, NovaSports Start) τον αντίπαλό της στα playoffs του Nations League. Η «γαλανόλευκη» θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο μίας ομάδας...

ΕΛΛΑΔΑ

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός υπόπτου που φέρεται να έβαζε χρήματα για το ενοίκιο της οπλαποθήκης στο Παγκράτι έφτασαν οι Αρχές το απόγευμα...