Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Λίβανος: «Ακέφαλη» η Χεζμπολάχ, οι IDF σκότωσαν και τον διάδοχο του Νασράλα

Λίβανος: «Ακέφαλη» η Χεζμπολάχ, οι IDF σκότωσαν και τον διάδοχο του Νασράλα


Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέτης της οργάνωσης, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη νότια Βηρυτό, στις αρχές Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τον Χασέμ Σαφιεντίν, «δεξί χέρι» και ξάδερφο του Νασράλα, έναν ισχυρό κληρικό στις τάξεις της σιιτικής οργάνωσης, ο οποίος αναμενόταν να διαδεχθεί τον Χασάν Νασράλα, που σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή τον Σεπτέμβριο.







Hachem_Safieddine__2_

Το Ισραήλ δήλωσε ότι ο Σαφιεντίν σκοτώθηκε σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στις αρχές Οκτωβρίου σε νότιο προάστιο της Βηρυτού. Περίπου άλλα ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σαφιεντίν ήταν αγνοούμενος από τις 3 Οκτωβρίου, έπειτα από τις επιδρομές του Τελ Αβίβ στον νότιο Λίβανο. Σήμερα βρέθηκε η σορός του και το IDF ανακοίνωσε τον θάνατό του. Η Χεζμπολάχ δεν προέβη άμεσα σε κάποια ανακοίνωση.

Ανελέητο σφυροκόπημα στα νότια της Βηρυτού

Εν τω μεταξύ, στον νότιο τομέα της Βηρυτού, μια περιοχή που έχει χτυπήσει πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, ετοιμάζεται να χτυπήσει το Ισραήλ που ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν.

Κατά τη συνήθη τακτική του, ο ισραηλινός στρατός προανήγγειλε χτυπήματα στη Βηρυτό σε συγκεκριμένα σημεία.

Οι συγκεκριμένες περιοχές βρίσκονται κοντά σε εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την Χεζμπολάχ, αναφέρουν οι IDF.

«Για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως αυτά τα κτίρια και τα παρακείμενα σε αυτά και να μείνετε μακριά από αυτά για απόσταση όχι μικρότερη των 500 μέτρων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν σε δύο ισραηλινά πλήγματα, ένα στο νότιο και ένα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, η οποία βομβαρδίζεται ανελέητα από το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος στην περιοχή Έρμελ (κοντά στα σύνορα με τη Συρία), ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και 21 τραυματίστηκαν στη Ναμπατίγια (νότια).

Αλλεπάλληλα χτυπήματα

Τις τελευταίες 48 ώρες, εξάλλου ασταμάτητο είναι το σφυροκόπημα του Ισραήλ στην Βηρυτό και τα νότια κυρίως προάστια της πόλης.

Το μεσημέρι της Τρίτης μαχητικά του Ισραήλ χτύπησαν και ισοπέδωσαν πολυκατοικία στη Σιδώνα. Τα βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενδεικτικά για την ένταση των χτυπημάτων τα οποία δεν στοχεύουν, όπως φαίνεται, μόνο τις υπόγειες εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

Ο IDF είχε στείλει αρκετά λεπτά πριν το χτύπημα μήνυμα στους κατοίκους τόσο του συγκεκριμένου όσο και των παρακείμενων κτιρίων και ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο όπως αναφέρουν αραβικά μέσα είχε εκκενωθεί.

Νωρίτερα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ από την Βηρυτό, σημείωσε πως η σιιτική οργάνωση αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση με drone κατά της Πρωθυπουργικής κατοικίας.


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έδωσε σχετική άδεια στα τοπικά μέσα προκειμένου να δημοσιεύσουν την παρακάτω φωτογραφία που δείχνει τη ζημιά που έχει υποστεί τμήμα της οικίας του από το drone της Χεζμπολάχ. 


Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη γυναίκα για τη δολοφονία της ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα

Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 11,9% διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ – Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ιστορικό χαμηλό

Υπουργείο Ανάπτυξης: Η λίστα με τα 123 προϊόντα που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία μείωσης τιμής από 6% έως 15%



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Κατηφόρα για τη Βαλένθια και πλέον ο εφιάλτης του υποβιβασμού σκιάζει το «Μεστάγια». Οι «Νυχτερίδες» πάνε από το κακό στο χειρότερο και η εντός...

Τεχνολογία

Η Κρήτη δεν είναι απλώς ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός, αλλά αναδεικνύεται σε παγκόσμιο κόμβο τηλεπικοινωνιακών υποδομών, με το μέλλον να προδιαγράφεται ψηφιακά πιο λαμπρό...

Μαγαζίνο

Η κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» συνάντησε τον Snik στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο γνωστός τράπερ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τα αρνητικά σχόλια του...

Πολιτική

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, με ανάρτησή του το πρωί της Τρίτης (22/10) αποκάλυψε πώς θα πρέπει να παραμείνει σε αφωνία για τις...