Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Κύπελλο Ελλάδας: Τις εντυπώσεις ο Εθνικός, την πρόκριση ο Άρης

Κύπελλο Ελλάδας: Τις εντυπώσεις ο Εθνικός, την πρόκριση ο Άρης


Μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά, ωστόσο ο Άρης κατάφερε εν τέλει να υπερκεράσει το «εμπόδιο» του Εθνικού Πειραιώς και να πάρει την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η διαφορά των δυο κατηγοριών στο ματς που έγινε στο «Γρηγόρης Λαμπράκης» δεν φάνηκε, με τους «κίτρινους» να επικρατούν με 1-0 χάρη στο γκολ του Βλάντιμιρ Νταρίντα στο 31΄ και τους Πειραιώτες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες, κυρίως με τον Σπύρο Γεωργούση.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν, αναμενόμενα, την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, όμως δυσκολεύονταν στην δημιουργία ευκαιριών. Το σουτ του Άλβαρο Σαμόρα από πλάγια θέση στο 24΄ βρήκε σε ετοιμότητα τον Χρήστο Κούμπουλα, ενώ στο επόμενο λεπτό, από λάθος του Γιάκουμπ Μπράμπετς, ο Χερμάν Αντρές Ερέρα πλάσαρε άστοχα προ του Χουλιάν Κουέστα. Εν τέλει, ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 31΄ με τον Νταρίντα. Ο Τσέχος μέσος πήρε την επαναφορά από την απόκρουση του Κούμπουλα στο σουτ του Κλέιτον Ντιαντί και πλάσαρε για το 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ο Γεωργούσης ήταν αυτός που απασχόλησε ιδιαίτερα την άμυνα του Άρη. Στο 28΄ «νίκησε» τον Κουέστα, ωστόσο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 39΄ πίεσε και έκλεψε την μπάλα από τον Κουέστα, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας πρόλαβε την ύστατη στιγμή και διόρθωσε το λάθος του. Ενδιάμεσα, ζήτησε και πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπράμπετς, με τον Κωνσταντίνο Κατοίκο να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Νταρίντα να αποτυγχάνει από κοντά να σουτάρει καλά, έπειτα από την εξαιρετική πάσα του Μάρτιν Μοντόγια. Το δεύτερο μέρος άρχισε με… μονόλογο για τον Εθνικό. Ο Γεωργούσης – και πάλι – αστόχησε με το κεφάλι στο 49΄, ενώ «νικήθηκε» από τον Κουέστα στο 55΄. Ενδιάμεσα, ο Ερέρα βρήκε δίχτυα, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε για φάουλ νωρίτερα πάνω στον Λίντσεϊ Ρόουζ από τον Αντριάνο Σκεντεράι.

Με τις αλλαγές που έκανε ο Άκης Μάντζιος, ο Άρης ισορρόπησε το ματς και πλησίασε στο δεύτερο γκολ με τους Πιόνε Σίστο (67΄), Κίκε Σαβέριο (73΄, 76΄), Σαμόρα (74΄) και Μόντου Ροντρίγκεθ (80΄). Το οποίο δεν ήρθε ποτέ, αλλά αυτό δεν στοίχησε στους «κίτρινους» που πλέον εστιάζουν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο Εθνικός, από την άλλη, συνεχίζει τις υποχρεώσεις του στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών)

Κίτρινες: Μαλάι

Εθνικός ΟΦΠΦ (Βαγγέλης Χαντές): Κούμπουλας, Χριστογιάννης (66΄ Τσιμπόκα), Ζωγραφάκης, Τσατσαρής, Χατζηκυριάκος, Μαλάι, Σκεντεράι (66΄ Παπαχρονόπουλος), Πολύζος, Γεωργούσης (71΄ Μανδαμαδιώτης), Ερέρα (57΄ Ποτουρίδης), Αντωνίου (66΄ Νταούλιας).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Χουάνκαρ (66΄ Φρίντεκ), Μπράμπετς, Ρόουζ, Μοντόγια, Εμβοντό (57΄ Μόντσου), Νταρίντα (88΄ Σιφουέντες), Φετφατζίδης (57΄ Μάνου Γκαρθία), Σαμόρα, Ντιαντί (57΄ Σίστο), Σαβέριο.

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Το πρόβλημα που δημιουργείται με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που προξενούν τροχαία ατυχήματα είναι ότι δεν αποζημιώνονται αυτοί που είναι νόμιμα ασφαλισμένοι και δεν είναι...

Αθλητικά

«Σημειωμένο» σε τρεις αγώνες ήταν το όνομα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο «πακέτο» αποφάσεων της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, μαζί με δεκάδες άλλες υποθέσεις καλοκαιρινών...

Αθλητικά

Πέντε 24ωρα μετά τα δύο γκολ που πέτυχε εις βάρος της Χετάφε (2-1), ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο, σκόραρε ξανά το βράδυ της Δευτέρας στο...

Αθλητικά

Η «Δίκη  ΣΚΑΪ» αποκάλυψε ότι ο 9ος Τακτικός Ανακριτής Αθηνών Παναγιώτης Τζιούβας διερευνά το κακουργηματικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου...