Αν ψώνισες κουνουπίδι και δεν ξέρεις πως να το ετοιμάσεις έτσι που να το απολαύσουν σίγουρα τα παιδιά, αυτές οι κροκέτες είναι μια πολύ, πολύ καλή ιδέα. Το έχω ξαναπεί, μπορεί να μην αγαπούν όλα τα παιδιά τα λαχανικά ή τέλος πάντων να περνούν φάσεις με τις διαφορετικές υφές και προετοιμασίες τους, όμως τα περισσότερα παιδάκια κάθε ηλικίας λατρεύουν οτιδήποτε μπορούν να κρατήσουν με το ένα χέρι όπως μπιφτέκια, κροκέτες ή κεφτέδες. Και είναι πεντανόστιμες αυτές οι κροκέτες κουνουπιδιού!
Το βραστό κουνουπίδι μαζί με λίγα υλικά που μάλλον βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σου, μετατρέπεται σε πανεύκολες κροκέτες που μπορείς να πλάσεις παρέα με τα παιδιά και πίστεψέ με, δύσκολα θα αντισταθούν σε αυτές τις αφράτες, τυρένιες μπουκιές, ειδικά αν τις συνοδεύσεις με τη δροσερή σως που σου προτείνω. Αν παραλείψεις εντελώς το αλατοπίπερο και το τυρί (λόγω αλατιού), μπορείς να δώσεις τις κροκέτες και σε βρέφη ή νηπιάκια που έχουν περάσει σε στερεές τροφές.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τις δικές σου κροκέτες κουνουπιδιού ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Super Tip
Στη στήλη μας #EasyMom μοιράζομαι μαζί σου αλμυρές και γλυκές συνταγές που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια! Όσο γίνεται πιο εύκολες και όχι χρονοβόρες, γιατί ξέρω ότι τρέχεις είτε είσαι μαμά, είτε μπαμπάς, είτε οτιδήποτε άλλο σε καθιστά υπεύθυν@ του φαγητού των παιδιών.
Θρεπτικά, χορταστικά και πάνω από όλα νόστιμα πιάτα που να λιμπίζονται όλα τα μέλη του σπιτιού ανεξαρτήτως ηλικίας. Σε ό,τι αφορά αλλεργίες, δυσανεξίες ή οτιδήποτε άλλο συμβάλλει σε διατροφικούς περιορισμούς, μπορείς να κάνεις ανάλογες αντικαταστάσεις στα υλικά, συμβουλευόμεν@ πάντα τον/την διατροφολόγο σου.
Συνταγή
Κροκέτες κουνουπιδιού
- Μερίδες: 20 κροκέτες
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
- Φυλάσσουμε τις κροκέτες και τη σως ξεχωριστά και καλυμμένα στο ψυγείο για 3 μέρες.
Υλικά για τις κροκέτες:
- 500 γρ. φλορέτες κουνουπιδιού (από 1 κουνουπίδι των 800-900 γρ.)
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. νερό
-
½ κ.γλ. Italian mix ή ξερή ρίγανη - ¼ κ.γλ. σκόνη σκόρδο ή κρεμμύδι
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 120 γρ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
- 50 γρ. τριμμένο φυτικό τυρί ή άλλο τυρί της επιλογής μας
- ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
Υλικά για τη σως:
- 200 γρ. φυτικό γιαούρτι ή άλλο γιαούρτι της επιλογής μας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή ξύδι
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)
- ¼ ματσάκι μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
- 1-3 κ.σ. κρύο νερό (εάν χρειάζεται για να την αραιώσουμε)
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Κόβουμε τις φλορέτες κουνουπιδιού (φυλάσσοντας το κοτσάνι για χρήση βελουτέ σούπες ή coleslaw). Βάζουμε κατσαρόλα με νερό να βράσει, αν θέλουμε το αλατίζουμε, σιγοβράζουμε τις φλορέτες για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε ρίχνοντας κρύο νερό να σταματήσει ο βρασμός. Αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
2) Παράλληλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το νερό σε μπολάκι.
3) Πολτοποιούμε το κουνουπίδι σε επεξεργαστή τροφίμων και μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το Italian mix (ή τη ρίγανη), τη σκόνη σκόρδο (ή κρεμμύδι), το μαϊντανό, τη φρυγανιά, το μείγμα κορν φλάουρ, το τυρί, προαιρετικά αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μαλακό μείγμα που πλάθεται.
4) Πλάθουμε ισομεγέθεις κροκέτες (περ. των 35-40 γρ.), τις βάζουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρίζοντας τες προσεκτικά στα μισά του χρόνου. Εναλλακτικά τις ψήνουμε στο air fryer στους 190°C για περίπου 15 λεπτά.
5) Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σως ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε μπολάκι και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Σερβίρουμε τις κροκέτες χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου συνοδεύοντας τες με τη σως.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!