Αν ψάχνετε ένα διαφορετικό καλωσόρισμα για το γιορτινό σας τραπέζι, αυτό δεν είναι άλλο από τα καταπληκτικά κριτσίνια με την ξεχωριστή γεύση πρέτσελ
Διαδικασία
Βήμα 1
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο, επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το τυρί. Εφάπτουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας επάνω και με έναν πλάστη το πατάμε, πλαταίνοντάς το ελαφρά.
Βήμα 2
Με ροδέλα κοπής κόβουμε τη σφολιάτα στη μέση οριζόντια και συνεχίζουμε κάθετα κόβοντας λωρίδες των 2 εκ. Στρίβουμε κάθε λωρίδα και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη σε δίσκο ψησίματος, που τον έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε τον δίσκο στην κατάψυξη μέχρι το ψήσιμο ή για 30΄ τουλάχιστον.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόδα με 500 ml παγωμένο νερό και βουτάμε μέσα τα κριτσίνια και τα ξαναβάζουμε στον δίσκο ψησίματος. Πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και ψήνουμε για 20΄ στους 180°C
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!