ΥΛΙΚΑ
1 φλ. κριθαράκι
10 μικρά καλαμαράκια (400 γρ.) σε ροδέλες
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 μικρό φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 φλ. λευκό κρασί
1 κ.γ. θυμάρι
2 φλ. ζεστό νερό
1 ζωμό λαχανικών
1-2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα καλαμαράκια με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά να ροδίσουν. Γυρίζουμε σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ακόμη 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι, λεμόνι, κρασί, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για ακόμη 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε το ζεστό νερό και το ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 7 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν είναι ακόμη ζουμερό και βάζουμε μαϊντανό και παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!