Από τον σεφ Γιώργο Ερωτοκρίτου
Υλικά
- ¼ λίτρου φρέσκο Γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης
- ¼ λίτρου φρέσκια Κρέμα Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 120 γρ Ζάχαρη
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα Βανίλιας
- 4 Κρόκους αυγών
- 1 πρέζα Αλάτι
- Λίγη ανάμεικτη Ζάχαρη για το κάψιμο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το γάλα μαζί με τη μισή ζάχαρη, την κρέμα και τη βανίλια.
Όταν κοχλάσει, κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να χαμηλώσει η θερμοκρασία στον πάγκο της κουζίνας .
Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα την άλλη μισή ζάχαρη με τους κρόκους.
Προσθέτετε στο μείγμα με τους κρόκους το μείγμα με το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύετε .
Τοποθετείτε το μείγμα σε πυρίμαχα μπολ και ψήνετε στους 150 βαθμούς στις αντιστάσεις σε μπεν μαρί για 40 λεπτά ή στους 110 στον αέρα χωρίς μπεν μαρί για 1 ώρα .
Τέλος, όταν κρυώσουν πασπαλίζετε με την ανάμεικτη ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο καίτε τη ζάχαρη, δίνοντας ομοιόμορφο χρώμα στη κρέμα σας.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!