Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Κρήτη: Πυροβόλησαν και σκότωσαν σκύλο – Τραυμάτισαν και κουτάβι

Κρήτη: Πυροβόλησαν και σκότωσαν σκύλο – Τραυμάτισαν και κουτάβι


Οργή προκαλεί η νέα κτηνωδία εις βάρος ζώων στην Κρήτη. Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, το απόγευμα της Τετάρτης (25/9) δύο ημεδαποί από κοινού πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα ένα σκύλο ενώ τραυμάτισαν και ένα κουτάβι.

Τα δύο σκυλιά περισυλλέχτηκαν και παραγγέλθηκε σχετική κτηνιατρική εξέταση. Τα δύο άτομα κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ευζωίας ζώων συντροφιάς και της νομοθεσίας περί όπλων και να συλλαμβάνονται.

Εις βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, ενώ τους έχουν βεβαιωθεί και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα. Η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

Κατακρεούργησαν αδέσποτο σκυλί στον Βόλο

Περιστατικό κακοποίησης ζώου υπήρξε και στον Βόλο, όπου, ένας σκύλος βρέθηκε κατακρεουργημένος, μέσα σε λίμνη αίματος, να κείτεται νεκρός σε πυλωτή πολυκατοικίας.

«Έφερε ένα τραύμα το οποίο προφανώς, επειδή είχε μεγάλη έκταση, είχε προκαλέσει και τον θάνατό του, μάλλον έχει να κάνει με μία πράξη η οποία έχει γίνει από ανθρώπινο χέρι, επί τούτου. Φαίνεται από τη φύση του τραύματος που έχει ο σκύλος ότι αν προκαλέσεις έναν τραυματισμό τέτοιου στυλ, δεν επιβιώνει μετά το ζώο που τον δέχεται», είπε ο κτηνίατρος Γεώργιος Καλτσάς, που ανέλαβε την υπόθεση.

Ο σκύλος μαχαιρώθηκε στη μέση του δρόμου, στη διασταύρωση των οδών Σπυρίδη και Καραολή

Αυτή η φρικαλεότητα συνέβη μεσάνυχτα Τρίτης προς Τετάρτη. Ο σκύλος μαχαιρώθηκε στη μέση του δρόμου, στη διασταύρωση των οδών Σπυρίδη και Καραολή, απέναντι από πάρκο, ανάμεσα στο Παγκύπριο Σχολικό Συγκρότημα και στο 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου.

Τον νεκρό σκύλο αντίκρισαν τα πρωί οι ένοικοι της πολυκατοικίας βγαίνοντας από τα διαμερίσματά τους και αμέσως κάλεσαν τις Αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, δεν αποκλείεται να πρόκειται για έναν δράστη και όχι για παρέα.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Στις αρχές της ερχόμενη εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία για την πώληση μεριδίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με πηγές που...

Οικονομία

Με περιορισμένες διακυμάνσεις και χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στην μέχρι τώρα συνεδρίαση, εν μέσω ήπιας πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών. O...

Οικονομία

Την σύμβαση για την προμήθεια 414 πυροσβεστικών οχημάτων, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε εκδήλωση...

Κόσμος

Ο αριθμός των πολιτών του Λιβάνου οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε εσωτερικά εκτοπισμένους πλησιάζει πλέον τους 500.000 μετά την κλιμάκωση της ισραηλινής εκστρατείας βομβαρδισμών...