Αυτές οι κρέπες με το σπανάκι, τα τυριά και τη μπεσαμέλ θα γίνουν το καλύτερο ορεκτικό για το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Επιλέγοντας τα προϊόντα της ΓΙΩΤΗΣ η προετοιμασία τους θα γίνει παιχνιδάκι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ρίχνουμε ένα τέταρτο φλιτζανιού από το χυλό. Με κυκλικές κινήσεις γυρίζουμε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα και να καλύψει τον πάτο του. Το αφήνουμε στη φωτιά να ψηθεί για 1 λεπτό πριν γυρίσουμε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε όλες τις κρέπες, βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγανάκι. Τις αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Φτιάχνουμε τη γέμιση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Προσθέτουμε τον άνηθο, το ανθότυρο και τη γραβιέρα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Γεμίζουμε τις κρέπες και τις τυλίγουμε σε ρολά.
Βήμα 4
Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Βήμα 5
Ψήνουμε τις κρέπες: Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ. Τοποθετούμε από πάνω τις κρέπες τη μία δίπλα στην άλλη με το άνοιγμα προς τα κάτω και τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το λαδοτύρι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν τα τυριά. Σερβίρουμε τις κρέπες ζεστές.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!