ΥΛΙΚΑ
2 αβγά
1 φλ. γάλα (ολόπαχο) σε θερµοκρασία δωµατίου
1 ½ κοφτή κουταλιά ζάχαρη
1 φλ. + 1 κουταλιά αλεύρι
1 γερή πρέζα αλάτι
3 κουταλιές λιωµένο βούτυρο
2 κουταλιές κοσκινισµένο κακάο
3 κουταλιές λιωµένο βούτυρο ανάµικτο
3 κουταλιές λάδι για το ψήσιµο
Για τη γέµιση:
200 γρ. (1 πακέτο) τυρί κρέµα σε θερµοκρασία δωµατίου
½ φλ. κρέµα γάλακτος
½ φλ. ζάχαρη
2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι
1 φλ. φρούτα ανάµικτα κοµµένα σε κυβάκια (φρέσκα ή από καλά από στραγγισµένη κονσέρβα)
Για τις σος σοκολάτας:
1 φλ. γάλα εβαπορέ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκοµµένη
½ φλ. (8 κοφτές κουταλιές) σιρόπι corn syrup (από τενεκεδάκι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρέπες: Αναµιγνύετε το αλεύρι µε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Σε ένα µπολ χτυπάτε τα αβγά µε το µίξερ για λίγα δευτερόλεπτα να οµογενοποιηθούν και προσθέτετε το αλεύρι, χτυπώντας το µίγµα σε χαµηλή ταχύτητα. Προσθέτετε το λιωµένο βούτυρο, ύστερα σιγά-σιγά το γάλα, πάντα χτυπώντας σε χαµηλή ταχύτητα. Κρατάτε το µίγµα σκεπασµένο για ½ -2 ώρες και πριν φτιάξετε τις κρέπες το ανακατεύετε καλά.
Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι για κρέπες – ή ένα αντικολλητικό τηγάνι διαµέτρου 20εκ.- το αλείφετε µε λίγο µίγµα λαδιού/βουτύρου και ρίχνετε µέσα ½ περίπου φλυντζανάκι του καφέ από το µίγµα. Το στριφογυρίζετε για να καλύψει τον πάτο του τηγανιού, το αφήνετε να στεγνώσει και γυρίζετε την κρέπα µε τα δάχτυλα (προσεκτικά µε το δείχτη και τον αντίχειρα – γυρίζουν εύκολα). Αφήνετε το µίγµα να ροδίσει κι από την άλλη µεριά και γλιστράτε την κρεπα σε ένα πιάτο. Συνεχίζετε µε τον ίδιο τρόπο µέχρι να γίνουν όλες οι κρέπες. Τις σκεπάζετε µε αλουµινόχαρτο.
Σος σοκολάτας: Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη βάζετε σε ένα µπολ. Ζεσταίνετε το γάλα εβαπορέ µε το σιρόπι corn syrup και όταν αρχίσει να κοχλάζει το ρίχνετε πάνω στη σοκολάτα. Περιµένετε 3-4 λεπτά να λιώσει η σοκολάτα και την ανακατεύετε. (Η σος σοκολάτας διατηρείται κλεισµένη στεγανά σε ένα βαζάκι µέχρι και 2 εβδοµάδες στο ψυγείο).
Γέµιση: Χτυπάτε µε το µίξερ το τυρί κρέµα µε τη ζάχαρη και το λικέρ πορτοκαλιού, µέχρι να γίνει ένα ανάλαφρο µίγµα. Σε ένα άλλο µπολ, χτυπάτε την κρέµα γάλακτος µέχρι να πήξει σε σαντιγί και την ενσωµατώνετε ανακατεύοντας απαλά στο µίγµα του τυριού κρέµας. Ανακατεύετε µέσα τα φρούτα.
Απλώνετε µία-µία τις κρέπες, βάζετε στο 1/3 του ύψους τους (κάτω από τη µέση) δυο κουταλιές γέµιση, φέρνετε την κάτω άκρη προς τα πάνω και τις τυλίγετε σε ρολά. Με ένα κοφτερό µαχαίρι, κόβετε και ισιώνετε τα δυο άκρα και ύστερα, αν θέλετε, πιέζετε τα ρολά µε τα δάχτυλα για να κάνουν «µυτερή» πλευρά. Κόβετε κάθε ρολό σε 3-4 κοµµάτια.
Σερβίρετε τις κρέπες µε τη σος σοκολάτας.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!