ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
1/3 του πακέτου (80 γρ.) βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
4 φύλλα ζελατίνης
1 πορτοκάλι ο χυμός και το ξύσμα
½ φλ. ζάχαρη άχνη
½ λίτρο κρέμα γάλακτος
½ κιλό γιαούρτι
1 φλ. κρύο νερό
4 κουταλιές μέλι
3 κουταλιές φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
Στη συνέχεια, τοποθετείτε προσεκτικά το μίγμα στη φόρμα. Το πιέζετε καλά με τα χέρια σας για να απλωθεί καλά και βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά ή για 10 – 15 λεπτά στην κατάψυξη.
Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνας στο κρύο νερό για 5 λεπτά. Ακολούθως, τοποθετείτε το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στραγγίζετε τα φύλλα ζελατίνης να φύγει το επιπλέον νερό και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει. Μετά προσθέτετε το γιαούρτι, το μίγμα με το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
Στρώνετε την κρέμα στη βάση του τσιζκέικ και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 4-5 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ. Λίγο πριν το σερβίρετε ανοίγετε το ελατήριο της φόρμας και με τη βοήθεια της μεμβράνης το βγάζετε και το τοποθετείτε προσεκτικά σε μια πιατέλα.
Περιχύνετε με το μέλι και πασπαλίζετε με τα φιστίκια Αιγίνης.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!