ΥΛΙΚΑ
1 φλ. (225 γρ.) βούτυρο
325 γρ. ψιλοκοµµένη σοκολάτα κουβερτούρα
2 φλ. απλό αλεύρι
1 φλ. µαύρη ζάχαρη
1 φλ. ζάχαρη
1 κουταλάκι µαγειρική σόδα
½ κουταλάκι αλάτι
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκοµµένη
2 ½ φλ. νιφάδες βρώµης
2 αβγά
1 κουταλάκι µπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας (και η σκόνη βανίλιας κάνει)
1 ½ φλ. ψιλοκοµµένα (όχι αλεσµένα) αµύγδαλα ή φουντούκια ή καρύδια
Βάζετε τις νιφάδες βρώµης στο µπλέντερ ή το πολυµίξερ και τις χτυπάτε µέχρι να γίνουν σαν σκόνη.
Χτυπάτε µε το µίξερ το βούτυρο µε τη ζάχαρη (µαύρη και συνηθισµένη), προσθέτετε ένα – ένα τα αβγά και τη βανίλια και ανακατεύετε µέσα, στη σειρά, το αλεύρι, τις αλεσµένες νιφάδες βρώµης, το αλάτι, το µπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Ύστερα ανακατεύετε µέσα την ψιλοκοµµένη σοκολάτα κουβερτούρα, τη σοκολάτα γάλακτος και την αµυγδαλόψιχα (ή οποιαδήποτε ψίχα ξηρών καρπών θέλετε).
Φτιάχνετε µπαλίτσες σαν καρύδια από το µίγµα και τις βάζετε πολύ αραιά (σε απόσταση 7 εκ. περίπου) σε ταψιά του φούρνου (θα απλώσουν πολύ) στρωµένα µε αντικολλητική λαδόκολλα. Ψήνετε τα κούκις στον προθερµασµένο φούρνο για 10 λεπτά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!