Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Κουπέπια νηστίσιμα | Χρυσές Συνταγές

Κουπέπια νηστίσιμα | Χρυσές Συνταγές



ΥΛΙΚΑ

50-60 αμπελόφυλλα (κληματόφυλλα)

Για τη γέμιση

½ φλ. ελαιόλαδο

2/3 φλ. (70 γρ.) φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2/3 φλ. (90 γρ.) κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο

1 φλ. (155 γρ.) αγκινάρα

2 φλ. (200 γρ.) καρότα

1 ½ φλ. (240 γρ.) σκουρόχρωμα κολοκυθάκια

2 φλ. (200 γρ.) κραμπί (λάχανο)

1 κονσέρβα (400 γρ.), ντομάτες ψιλοκομμένες

½ φλ. (140 ml) χυμό ντομάτας

1 ½ κουταλάκι (6 γρ.) κανέλα

1κουταλάκι (3 γρ.) κύμινο (αρτυσιά)

2 κουταλάκια (16 γρ.) αλάτι

½ κουταλάκι (1 γρ.) πιπέρι

½ φλ. (20 γρ.) φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι (30 γρ.) μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/3 φλ. (80 γρ.) χυμό λεμονιού

2/3 φλ. (160 γρ.) ρύζι γλασέ

Για το ψήσιμο

1/3 φλ. χυμό ντομάτας

¼ – 1/3 φλ. χυμό λεμονιού

2 φλ. ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε μπόλικο ζεστό νερό σε ένα κατσαρολάκι και βάζετε τα αμπελόφυλλα. Αφήνετε το νερό να βράσει και πάλι, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 5 λεπτά. Τα σουρώνετε.

Στο μεταξύ, ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα φρέσκα και τα ξερά

κρεμμύδια. Μετά,  βάζετε την αγκινάρα, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και το κραμπί. Τα αφήνετε να σοταριστούν για 7 λεπτά και προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και το χυμό ντομάτας. Αφήνετε το φαγητό να πάει 1-2 βράσεις και βάζετε την κανέλα, την αρτυσιά, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και τελευταίο το ρύζι. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά για να κρυώσει λίγο η γέμιση.

Απλώνετε ένα αμπελόφυλλο με τη θαμπή πλευρά του προς τα πάνω σε ένα μεγάλο γυάλινο πιάτο. Βάζετε ένα κουταλάκι γέμιση (ή και περισσότερη αν είναι μεγάλο το φύλλο) κοντά στο κοτσάνι του αμπελόφυλλου. Τυλίγετε μια φορά το φύλλο και στη συνέχεια διπλώνετε σφικτά τις δυο άκρες προς τα μέσα. Τυλίγετε σφικτά ολόκληρο το φύλλο και το τοποθετείτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα.

Ρίχνετε πάνω από τα κουπέπια το χυμό ντομάτας, το χυμό λεμονιού και το νερό. Αν το νερό δεν σκεπάζει τα κουπέπια προσθέτετε ακόμα λίγο. Για να μην ανοίξουν τα κουπέπια σας, βάζετε από πάνω ένα πιάτο που θα χρησιμεύσει ως βαρίδιο.

Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και όταν το φαγητό κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τα κουπέπια για 40 λεπτά.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Κόσμος

Οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa και Air France ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη πως παρατείνουν την αναστολή των πτήσεών τους προς το Τελ Αβίβ και τη Βηρυτό...

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...