ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό κουνουπίδι
• 40γρ ελαιόλαδο
• 50γρ μουστάρδα
• 40γρ χαρουπόμελο
• 30γρ σκόρδο
• 200γρ λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένεις το κουνουπίδι και το ξεχωρίζεις σε μπουκετάκια. Το βάζεις σε μια μεγάλη λεκάνη.
Το ραντίζεις με το ελαιόλαδο και το τινάζεις ή ανακατεύεις, έτσι ώστε το ελαιόλαδο να πάει παντού.
Λιώνεις το σκόρδο και το βάζεις σε ένα μπολ, μαζί με την μουστάρδα και το χαρουπόμελο. Ανακατεύεις και προσθέτεις στο κουνουπίδι, ανακατεύοντας ή τινάζοντας και πάλι.
Απλώνεις το κουνουπίδι σε ρηχό ταψί, ρίχνεις το κρασί και ψήνεις σε μέτριο φούρνο για 45’.
Γυρίζεις το κουνουπίδι από την άλλη μεριά και συνεχίζεις το ψήσιμο για 30’ ακόμα.
Σερβίρεις ζεστό ή κρύο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!