Ζουμερό κοτόπουλο παρέα στο ίδιο πιάτο με μποστανικά που απολαμβάνουν την εύνοια του θερινού ήλιου. Ένα πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί τόσο στο καθημερινό όσο και στο κυριακάτικο τραπέζι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τo κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 2
Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, και στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ελιές, την πάπρικα και σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι. Έπειτα προσθέτουμε τα αμπελόφυλλα, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα ταψί μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας, το κοτόπουλο, ρίχνουμε και τον ζωμό και ψήνουμε για 45΄.
Βήμα 3
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο ταψί και τον τραχανά. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20΄ ακόμη. Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα πασπαλίζοντας με ξύσμα πορτοκαλιού και ραντίζοντας με επιπλέον ωμό ελαιόλαδο.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: STUDIO LM
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!