ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μηροί από κοτόπουλο με κόκκαλο και πέτσα
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
¼ φλ. μέλι
2 κουταλιές μουστάρδα Mild
2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρους (Whole grain mustard)
1 κουταλιά ξύδι
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
3 κουταλιές νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, βάζουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν ζεσταθεί βάζουμε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω. Ψήνουμε το κοτόπουλο για 2 λεπτά και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο ακόμα 2 λεπτά. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με την πέτσα προς τα πάνω. Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε το μέλι, τα 2 είδη μουστάρδας, το ξύδι, το ζωμό και το νερό. Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε το μίγμα πάνω από το κοτόπουλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντάς, αν θέλουμε, με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!