Συστατικά
1 κιλό (περίπου) φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους 2 ½ εκ. περίπου,
3 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κουταλιά ψιλοκομμένη
φρέσκια ή ξηρή ρίγανη,
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο ή ξηρό βασιλικό,
αλάτι,
σουβλάκια-καλαμάκια μουλιασμένα για ½ ώρα σε νερό.
#Πικάντικη σάλτσα καρότο-ταχίνι:#
4-5 καρότα ξεφλουδισμένα σε λεπτές ροδέλες,
1-2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια,
4 κουταλιές ελαιόλαδο + 1 κουταλιά επιπλέον για το τηγάνι,
1½ φλ. νερό,
½ μεγάλο λεμόνι, ο χυμός,
½ φλ. ταχίνι,
½ κοφτό κουταλάκι πιπέρι τσίλι σε σκόνη,
αλάτι (1 κοφτό κουταλάκι περίπου).
#(Η συνταγή δίνει 2 φλ. σάλτσα, που είναι περισσότερη από όση χρειάζεστε, όμως ταιριάζει και με λαχανικά σχάρας).#
Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το βασιλικό και αλάτι και τα ανακατεύετε.
Τα κρατάτε στην άκρη σκεπασμένα.
#Ετοιμάζετε τη σάλτσα καρότο-ταχίνι:#
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε μέσα τα καρότα ανακατεύοντάς τα συχνά, μέχρι να αρχίσουν οι άκρες τους να ροδίζουν, για 10-12 περίπου λεπτά.
Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε στη γυάλα του μπλέντερ ή του πολυμίξερ.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, βάζετε στο τηγάνι τα σκόρδα και τα σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Τα βγάζετε και τα βάζετε και αυτά στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ.
Προσθέτετε και τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το νερό και το λεμόνι και χτυπάτε το μίγμα μέχρι να γίνει λείος πουρές.
Ύστερα, ρίχνετε μέσα το ταχίνι, το αλάτι και το πιπέρι τσίλι και συνεχίζετε το χτύπημα για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Το βγάζετε σε ένα μπολ.
Στο μεταξύ, προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια θερμοκρασία (Medium Heat) αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα (μη βάλετε πολλά ή τραβάτε μερικά στην άκρη), βάζοντας απάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά.
Περνάτε τα σουβλάκια πάνω σε καλαμάκια.
Λαδώνετε τη σχάρα και τα βάζετε απάνω.
Τα ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά.
Τα βγάζετε και τα σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντάς τα με τη σάλτσα καρότο-ταχίνι.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!