ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα κοτόπουλου
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 γεµάτα κουταλάκια σάλτσα πέστο βασιλικού
Αλάτι, πιπέρι
Για τη χωριάτικη σαλάτα:
12 ντοµατίνια, µοιρασµένα ή 3 ντοµάτες σε φετάκια
1 µικρό κόκκινο κρεµµύδι, κοµµένο σε λεπτές ροδέλες και χωρισµένο σε κρίκους
2 αγγουράκια σε λεπτές ροδέλες (µε τη φλούδα τους καλύτερα)
1 πράσινη πιπεριά σε λεπτά φετάκια/ροδέλες
16 µεγάλες µαύρες ελιές (υπάρχουν και χωρίς κουκούτσι)
1 κοµµάτι φέτα (200 γρ. περίπου), θρυµµατισµένη
4 γερές χούφτες ανάµικτα µαρουλόφυλλα, σπασµένα σε µπουκιές
6 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές χυµό λεµονιού
½ κουταλάκι ρίγανη,
Αλάτι, πιπέρι
Για το πέστο βασιλικού:
2/3 φλ. ελαιόλαδο
2/3 φλ. κουκουνάρια (πινόλια)
3 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
2/3 φλ. παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πέστο βασιλικού, σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τα κουκουνάρια και προσθέτετε τον βασιλικό, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Χτυπάτε μέχρι να ενωθούν όλα καλά.
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε τα φιλέτα του κοτόπουλου µε ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι/σχάρα ή βαρύ αντικολλητικό τηγάνι και τα ψήνετε πάνω µέχρι να ροδίσουν καλά για 3 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά. Ύστερα, τα βάζετε σε ένα ελαφρά λαδωµένο πυρίµαχο ταψάκι και απλώνετε πάνω στο καθένα από 1 κουταλάκι πέστο βασιλικού. Τα βάζετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιµο για 15-20 λεπτά, µέχρι να ψηθούν καλά. Τα βγάζετε πάνω σε σανίδα κοπής, τα αφήνετε να µείνουν για 3-4 λεπτά και ύστερα τα κόβετε σε διαγώνιες φέτες, χωρίς όµως να φτάνετε µέχρι κάτω για να κρατούν το σχήµα τους.
Στο µεταξύ, µοιράζετε τα µαρουλόφυλλα σε 4 πιάτα. Σκορπάτε γύρω τα υπόλοιπα λαχανικά, αφήνοντας χώρο για το κοτόπουλο. Ετοιµάζετε το ντρέσινγκ βάζοντας το ελαιόλαδο µε το λεµόνι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο σε ένα βαζάκι και κουνώντας το µε δύναµη για να οµογενοποιηθούν.
Τοποθετείτε τα φιλέτα στο κέντρο των πιάτων, σκορπάτε γύρω τους τη φέτα και τις ελιές και τα ραντίζετε όλα µε το λαδολέµονο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!