Του Χρήστου Φιλίππου
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο κοµµένο σε 8 κοµµάτια
Για τη µαρινάδα:
2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι αιγοπρόβειο γιαούρτι
2 κουταλιές σούπας µουστάρδα,
3-4 κλωναράκια θυµάρι
Αλάτι, µαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για το πέστο κόλιανδρου:
½ µατσάκι κόλιανδρο κοµµένο
2 λεµόνια, ο χυµός τους
2-3 φρέσκα πιπεράκια τσίλι
2 κουταλιές µέλι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρετε το κοτόπουλο για 3-4 ώρες στο ψυγείο. Σε ένα ταψί µε λαδόχαρτο τοποθετείτε το κοτόπουλο αραιωµένο και το σκεπάζετε µε αλουµινόχαρτο. Το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά και ακολούθως το ξεσκεπάζετε για 15-20 λεπτά µέχρι να πάρει ένα όµορφο χρώµα.
Σε ένα µπλέντερ τοποθετείτε όλα τα υλικά και κτυπάτε καλά µέχρι να οµοιογενοποιηθούν.
Για τις φρέσκιες πούλλες: Καθαρίζετε και κόβετε τις πούλλες στα τέσσερα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε µέτρια φωτιά και τις τηγανίζετε µέχρι να γίνουν τραγανές. Μόλις βγουν από το τηγάνι σε ένα µεταλλικό µπολ τις αναµειγνύετε µε αρκετό πέστο κόλιανδρου.
Tips:
Όταν καθαρίζεις τις πούλλες είναι καλύτερα να τις κρατάς µε µια χάρτινη πετσέτα
Μια εύκολη παραλλαγή για πούλλες, περιλαµβάνει αντί να τις περιχύσεις µε πέστο κόλιανδρου, να προσθέσεις φρέσκο ή αλεσµένο ξηρό κόλιανδρο και λαδολέµονο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!