Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοπανάκια κοτόπουλου με φασολάκια και λιαστή ντομάτα

Κοπανάκια κοτόπουλου με φασολάκια και λιαστή ντομάτα


Κάθε εποχή, με κάθε πιθανό συνδυασμό υλικών και κάτω από οποιαδήποτε περίσταση, το κοτόπουλο εμπνέει συνταγές για όλα τα γούστα. Εδώ τα κοπανάκια μαγειρεύονται με φρέσκα φασολάκια και λιαστές ντομάτες και σερβίρονται με φλοίδες από γραβιέρα Νάξου.

Καθαρίζουμε σε άφθονο νερό βρύσης τα φασολάκια, ή αν βρούμε τα αμπελοφάσουλα, και τις άκρες τους. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 100 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κοπανάκια του κοτόπουλου απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Τα μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψί και τα αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα, στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε άλλα 50 ml από το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 30΄΄, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσοχή μην καεί το σκόρδο.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα φασολάκια ή τα αμπελοφάσουλα, την τριμμένη ντομάτα και τη λιαστή και μαγειρεύουμε για 2΄-3΄ προσθέτοντας τον ζωμό.

Στη συνέχεια γυρίζουμε όλα τα υλικά στο ταψί με τα κοπανάκια. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 8΄-10΄, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε σε πιάτα με πολύ λεπτές φλοίδες από γραβιέρα και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε σε άφθονο νερό βρύσης τα φασολάκια, ή αν βρούμε τα αμπελοφάσουλα, και τις άκρες τους. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 100 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κοπανάκια του κοτόπουλου απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Βήμα 2

Τα μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψί και τα αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα, στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε άλλα 50 ml από το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 30΄΄, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσοχή μην καεί το σκόρδο.

Βήμα 3

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα φασολάκια ή τα αμπελοφάσουλα, την τριμμένη ντομάτα και τη λιαστή και μαγειρεύουμε για 2΄-3΄ προσθέτοντας τον ζωμό.

Βήμα 4

Στη συνέχεια γυρίζουμε όλα τα υλικά στο ταψί με τα κοπανάκια. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 8΄-10΄, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε σε πιάτα με πολύ λεπτές φλοίδες από γραβιέρα και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι Βρετανοί κατάσκοποι θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις με ένα νέο εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης (AI), ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός για την εθνική...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Η Κατερίνα Καινούργιου έχει σήμερα, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, την ονομαστική της γιορτή, και οι συνεργάτες και οι αγαπημένοι της άνθρωποι τής ευχήθηκαν με τον...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με το δεξί και με νέα ρεκόρ ξεκίνησε η εβδομάδα στη Wall Street. Παράγοντας-κλειδί στάθηκε η επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Για τις νέες ταξινομήσεις θα έχουμε επίσημα στοιχεία με αριθμούς και ποσοστά το αργότερο την 2η εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Λίγο υπομονή και θα δούμε...