Ψήνουμε αρνί κοντοσούβλι στα κάρβουνα για να γιορτάσουμε με τον νοστιμότερο τρόπο την ημέρα της Λαμπρής.
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαρινάδα: Σε ένα γουδί σπάμε τα μπαχαρικά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Έπειτα προσθέτουμε το αρνί σε κύβους 4×4 και ανακατεύουμε το κρέας με το μείγμα πολύ καλά. Μαρινάρουμε για μισή ώρα.
Βήμα 3
Βάζουμε επίσης την μπόλια για μισή ώρα σε χλιαρό νερό. Έπειτα στραγγίζουμε πολύ καλά από το νερό, περνάμε το κρέας σε σούβλα και τυλίγουμε με την μπόλια. Δεν σφίγγουμε υπερβολικά για να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Δένουμε με σπάγκο κατά μήκος.
Βήμα 4
Ξεκινάμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά στο κάρβουνο για 15΄ και έπειτα δίπλα σε δυνατή φωτιά για άλλα 10΄-12΄. Ελέγχουμε ένα κομμάτι από τη μια άκρη και αν επιθυμούμε ψήνουμε για 4΄- 5΄ ακόμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 15΄.
Βήμα 5
Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε λεπτές φέτες, πασπαλίζουμε με αλάτι, φρέσκο θυμάρι και ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Studio Lm
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!