Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Κοντοσούβλι αρνί τυλιγμένο σε μπόλια

Κοντοσούβλι αρνί τυλιγμένο σε μπόλια


Ψήνουμε αρνί κοντοσούβλι στα κάρβουνα για να γιορτάσουμε με τον νοστιμότερο τρόπο την ημέρα της Λαμπρής.

Μαρινάδα: Σε ένα γουδί σπάμε τα μπαχαρικά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Έπειτα προσθέτουμε το αρνί σε κύβους 4×4 και ανακατεύουμε το κρέας με το μείγμα πολύ καλά. Μαρινάρουμε για μισή ώρα.

Βάζουμε επίσης την μπόλια για μισή ώρα σε χλιαρό νερό. Έπειτα στραγγίζουμε πολύ καλά από το νερό, περνάμε το κρέας σε σούβλα και τυλίγουμε με την μπόλια. Δεν σφίγγουμε υπερβολικά για να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Δένουμε με σπάγκο κατά μήκος.

Ξεκινάμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά στο κάρβουνο για 15΄ και έπειτα δίπλα σε δυνατή φωτιά για άλλα 10΄-12΄. Ελέγχουμε ένα κομμάτι από τη μια άκρη και αν επιθυμούμε ψήνουμε για 4΄- 5΄ ακόμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 15΄.

Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε λεπτές φέτες, πασπαλίζουμε με αλάτι, φρέσκο θυμάρι και ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Studio Lm

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαρινάδα: Σε ένα γουδί σπάμε τα μπαχαρικά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Έπειτα προσθέτουμε το αρνί σε κύβους 4×4 και ανακατεύουμε το κρέας με το μείγμα πολύ καλά. Μαρινάρουμε για μισή ώρα.

Βήμα 3

Βάζουμε επίσης την μπόλια για μισή ώρα σε χλιαρό νερό. Έπειτα στραγγίζουμε πολύ καλά από το νερό, περνάμε το κρέας σε σούβλα και τυλίγουμε με την μπόλια. Δεν σφίγγουμε υπερβολικά για να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Δένουμε με σπάγκο κατά μήκος.

Βήμα 4

Ξεκινάμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά στο κάρβουνο για 15΄ και έπειτα δίπλα σε δυνατή φωτιά για άλλα 10΄-12΄. Ελέγχουμε ένα κομμάτι από τη μια άκρη και αν επιθυμούμε ψήνουμε για 4΄- 5΄ ακόμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 15΄.

Βήμα 5

Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε λεπτές φέτες, πασπαλίζουμε με αλάτι, φρέσκο θυμάρι και ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Studio Lm

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....

Ελλάδα

Με την ευκαιρία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ο ΟΑΣΘ υπενθυμίζει στους φοιτητές και τους σπουδαστές ότι για τη μετακίνηση με τα λεωφορεία του Οργανισμού...

Μαγαζίνο

Την ονομαστική της εορτή είχε η κόρη του Λευτέρη Πετρούνια και της Βασιλικής Μιλλούση, Σοφία, την οποία έχει βαφτίσει ο Χρήστος Μάστορας, ο οποίος...

Πολιτική

Δριμεία κριτική στην Έλενα Ακρίτα για το σχόλιο που έκανε προκειμένου να δικαιολογήσει την πισίνα στο σπίτι της που η ίδια αποκάλυψε σχολιάζοντας μια...