Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Κολοκυθάκια ογκρατέν με κατσικίσιο τυρί

Κολοκυθάκια ογκρατέν με κατσικίσιο τυρί


Τα γκρατιναρισμένα φαγητά, με την ωραία, χρυσαφένια κρούστα, είναι η καλύτερη επιλογή για το πασχαλινό τραπέζι. Για σίγουρο απολαυστικό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο πεκορίνο και το βασιλικό.

Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με τη φρυγανιά. Στρώνουμε σε μια σειρά τα κολοκύθια. Απλώνουμε τις ντομάτες σε σειρά πάνω στα κολοκύθια. Ρίχνουμε το μισό περιεχόμενο του μπολ (πεκορίνο-βασιλικό) και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος απλώνουμε το κατσικίσιο τυρί.

*Για τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ: Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ προσθέτοντας το 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στους 180°C, για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο πεκορίνο και το βασιλικό.

Βήμα 2

Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με τη φρυγανιά. Στρώνουμε σε μια σειρά τα κολοκύθια. Απλώνουμε τις ντομάτες σε σειρά πάνω στα κολοκύθια. Ρίχνουμε το μισό περιεχόμενο του μπολ (πεκορίνο-βασιλικό) και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος απλώνουμε το κατσικίσιο τυρί.

Βήμα 3

*Για τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ: Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ προσθέτοντας το 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια την απλώνουμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στους 180°C, για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Πολιτική

Με υψηλούς τόνους κατά του Νίκου Δένδια, με αφορμή τις δηλώσεις του από το Καστελλόριζο, μίλησε – μετά τον Ομέρ Τσελίκ – και ο...

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...