Υλικά
1 μεγάλη μάπα (ρίζα) κολοκάσι, (1.200 γρ. περίπου),
½ φλ. ελαιόλαδο
2 μέτριες πατάτες
3-4 κλωνάρια σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κουταλιές πάστα ντομάτας
1 λεμόνι ο χυμός,
1 κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με μια μαλακή βούρτσα φεύγετε τυχόν χώματα από το κολοκάσι. Στη συνέχεια το ξεφλουδίζετε και το σκουπίζετε με μια πετσέτα (όχι να το πλύνετε!). Βυθίζετε το μαχαίρι μέσα στη ρίζα και το σπάτε σε μικρά κομμάτια (το «τσακράτε», δηλαδή). Το μυστικό είναι να το σπάσετε και όχι να το κόψετε.
Μετά ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε στα τέσσερα και μετά σε μικρά κομμάτια/μπουκιές περίπου το ίδιο μέγεθος με το κολοκάσι. Ξεπλένετε το σέλινο και το κόβετε κάθετα σε χοντρά φετάκια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι. Ακολούθως, προσθέτετε το κολοκάσι και το σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Μετά, βάζετε τις πατάτες και το σέλινο και τα ανακατεύετε 2-3 φορές.
Βάζετε την πάστα ντομάτας, ανακατεύετε και βάζετε το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνετε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπάσει σχεδόν το φαγητό και όταν κοχλάσει σκεπάζετε την κατσαρόλα και ψήνετε για μισή ώρα ή μέχρι να ψηθεί το κολοκάσι. Πέντε λεπτά πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό από το λεμόνι.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!