Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοκκινιστά μπουτάκια κοτόπουλο με ταλιατέλες

Κοκκινιστά μπουτάκια κοτόπουλο με ταλιατέλες


Ένα αγαπημένο, μαμαδίστικο φαγητό. Και όπως σε κάθε πιάτο ζυμαρικά που μας μένει αξέχαστο δεν του λείπει το τυρί από την Arla.

Σε µια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και το Βούτυρο Lurpak σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουµε τα µπουτάκια κοτόπουλου µέχρι να ροδίσουν καλά παντού. Τα µεταφέρουµε σε ένα πιάτο και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το πράσο, το σέλερι, την πιπεριά και το καρότο. Σβήνουµε µε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουµε τις φρέσκιες και τις λιαστές ντοµάτες, τον µαϊντανό, το δαφνόφυλλο και τα µπαχαρικά.

Αλατοπιπερώνουµε, ανακατεύουµε και συµπληρώνουµε ένα ποτήρι νερό. Επιστρέφουµε τα µπουτάκια στην κατσαρόλα. Μετά από 1-2 βράσεις, καλύπτουµε το φαγητό µε βρεγµένη λαδόκολλα και καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα ή μέχρι να βράσει καλά το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα.

Όταν είναι σχεδόν έτοιµο το φαγητό, βράζουµε τις ταλιατέλες σε µπόλικο αλατισµένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τις σουρώνουµε και τις περιχύνουµε µε το λιωμένο Βούτυρο Lurpak.

Σερβίρουµε τις ταλιατέλες σε πιάτα με ένα µπούτι κοτόπουλο, σάλτσα και πασπαλίζουµε µε Arla Pasta & Gratinar.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε µια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και το Βούτυρο Lurpak σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουµε τα µπουτάκια κοτόπουλου µέχρι να ροδίσουν καλά παντού. Τα µεταφέρουµε σε ένα πιάτο και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το πράσο, το σέλερι, την πιπεριά και το καρότο. Σβήνουµε µε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουµε τις φρέσκιες και τις λιαστές ντοµάτες, τον µαϊντανό, το δαφνόφυλλο και τα µπαχαρικά.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουµε, ανακατεύουµε και συµπληρώνουµε ένα ποτήρι νερό. Επιστρέφουµε τα µπουτάκια στην κατσαρόλα. Μετά από 1-2 βράσεις, καλύπτουµε το φαγητό µε βρεγµένη λαδόκολλα και καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα ή μέχρι να βράσει καλά το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα.

Βήμα 3

Όταν είναι σχεδόν έτοιµο το φαγητό, βράζουµε τις ταλιατέλες σε µπόλικο αλατισµένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τις σουρώνουµε και τις περιχύνουµε µε το λιωμένο Βούτυρο Lurpak.

Βήμα 4

Σερβίρουµε τις ταλιατέλες σε πιάτα με ένα µπούτι κοτόπουλο, σάλτσα και πασπαλίζουµε µε Arla Pasta & Gratinar.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Zάχαρη λευκή κρυσταλλική και ζάχαρη καστανή από ζαχαροκάλαμο με ξένα σώματα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο προϋπολογισμός του 2025, που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει ανάπτυξη 2,3%, πρωτογενές πλεόνασμα 2,4% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος στο 147,5% της ΑΕΠ. Παράλληλα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα στα Μέγαρα, των οποίων οι εμπλεκόμενοι εξαπάτησαν έναν άνδρα επί σειρά ετών, έχοντας ως βιτρίνα μία «καφετζού». Θύμα τους ήταν ένας ηλικιωμένος,...

ΚΟΣΜΟΣ

Τις τελευταίες ώρες ο Ρώσος πρόεδρος συνομιλεί με έναν ξένο ηγέτη, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Υπάρχει η υπόθεση πως...