ΥΛΙΚΑ (για 4 – 6 µερίδες)
Για τη ζύµη:
2 φλιτζάνια αλεύρι χωριάτικο
1 κουταλάκι B.P.
150 γρ. γιαούρτι
¼ φλιτζάνι σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά σούπας νερό (αν χρειαστεί)
Για τη γέµιση:
2 µεγάλα κοµµάτια κλέφτικο ξεκοκαλισµένα
3 κουταλιές σούπας µπεσαµέλ
2 µέτρια κρεµµύδια κοµµένα σε λεπτές φέτες
8 µανιτάρια κοµµένα σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι κορµό σέλινου κοµµένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το ξεκοκαλισμένο κλέφτικο.
Σοτάρετε στο λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα μανιτάρια.
Ανακατεύετε μέσα επίσης το κλέφτικο, το οποίο κόψατε μικρά κομμάτια.
Ελέγχετε τη γεύση και το αφήνετε μέχρι να ετοιμαστεί η ζύμη σας ή κάνετε το αντίθετο, δηλαδή ετοιμάζετε τη ζύμη και μέχρι να ξεκουραστεί σοτάρετε τα λαχανικά.
Ετοιμάζετε τη ζύμη αναμειγνύοντας όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Το νερό θα πρέπει να μπαίνει σταδιακά και ενόσω ζυμώνεται για καλύτερο έλεγχο της ποσότητας που θα χρησιμοποιηθεί. Η τελική ζύμη θα πρέπει να είναι πολύ μαλακή.
Ανοίγετε δύο φύλλα, ένα από κάτω στο πυρέξ, προσθέτοντας τη γέμιση με το κλέφτικο και τα υπόλοιπα υλικά και ένα από πάνω ενώνοντας τα δύο φύλλα και θωρακίζοντας τη γέμιση με αυτά.
Αλείφετε με το αυγό από πάνω και προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε τη ζύμη με σουσάμι και μαυρόκοκκο.
Ψήνετε σε θερμοκρασία 170 βαθμούς Κελσίου και κόβετε αφού κρυώσει σε όμορφες, ατομικές μερίδες.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!