ΥΛΙΚΑ
2 – 2 ½ φλ. (350-400γρ.) κεράσια
4 αυγά
2/3 φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. γάλα
3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο λιωμένο
½ φλ. αλεύρι Φαρίνα
3 κουταλιές αμύγδαλα φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ. με λάδι και βάζουμε μέσα τα κεράσια.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 3-4 λεπτά. Βάζουμε το αλάτι, το κονιάκ, τη βανίλια, το γάλα, τον ανάλατο βούτυρο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα κεράσια. Δεν ανησυχούμε που είναι πολύ ρευστό το μίγμα, θα πήξει όταν ψηθεί.
Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 50 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το κλαφούτι θα φουσκώσει αρκετά, αλλά όταν το βγάλουμε από το φούρνο θα ξεφουσκώσει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντάς το, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!