Μια χορταστική, καλοκαιρινή, δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με μπόλικα λαχανικά και υπέροχο κρεμώδες ντρέσινγκ, εύκολη και ιδανική για ελαφρύ φαγητό.
Χρόνος: ½ ώρα
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά (για 6-8 άτομα)
1 πακέτο κοφτά ζυμαρικά (σελινάκι, φιογκάκια, βίδες…)
3-4 σφικτά αβγά, ψιλοκομμένα
1 φλ. σέλινο σε κυβάκια, ή λεπτά φετάκια
1 φλ. κόκκινη ή πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
1 φλ. καρότο, περασμένο από χοντρό τρίφτη
½ φλ. αγγουράκια τουρσί, σε κυβάκια +
½ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Ντρέσινγκ:
2/3 φλ. μαγιονέζα, ή, 1/3 φλ. μαγιονέζα + 1/3 φλ. σάουαρ κριμ (sour cream, ξινόκρεμα)
1 κουταλιά από το ξίδι των αγγουριών τουρσί
½ λεμόνι, ο χυμός
1 κοφτή κουταλιά μουστάρδα τύπου Dijon
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε με μπόλικο τρεχούμενο νερό. Τα στραγγίζετε ξανά, καλά.
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ ή σαλατιέρα τα ζυμαρικά με τα ψιλοκομμένα σφικτά αβγά, το σέλινο, την πιπεριά, το καρότο, τα αγγουράκια τουρσί και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύετε καλά με πιρούνι όλα τα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν και αδειάζετε το μίγμα στην σαλατιέρα με το μίγμα των ζυμαρικών. Τα ανακατεύετε όλα καλά και κρατάτε την σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Παραλλαγές: Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σαλάτα με 100 γρ. περίπου ζαμπόν σε τετραγωνάκια ή/και 100 γρ. τυρί σε φέτες (για τοστ) σε τετραγωνάκια.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!